Home / AKTUELNO / HRVATSKI MINISTAR ODBRANE NAJAVLJUJE NOVU „OLUJU“: „MI SMO SPREMNI!“

HRVATSKI MINISTAR ODBRANE NAJAVLJUJE NOVU „OLUJU“: „MI SMO SPREMNI!“

Hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević izjavio je danas da će se „Oluja“ dogoditi svakome ko se usudi da uradi nešto loše protiv Hrvatske.

– Svakome će se dogoditi Oluja ko se usudi da napravi nešto loše protiv Hrvatske. Mi smo snažni, jaki i spremni odgovoriti na sve izazove – rekao je Krstičević.

Govoreći o dešavanjima na KIM, on je rekao da se Hrvatska nalazi u „nestabilnom okruženju“.

Podsetimo, operacija Oluja je vojna akcija kojom su za vreme rata u Hrvatskoj, početkom avgusta 1995., snage Hrvatske vojske i policije uspostavile hrvatsku kontrolu nad zapadnim delom tadašnje Republike Srpske Krajine. U akciji je učestvovao i V korpus Armije BiH iz bihaćkog džepa, koji je tom prilikom uspostavio nadzor nad tadašnjom Autonomnom republikom Zapadnom Bosnom.

– Živimo u nestabilnom okruženju. Naš zadatak je razvoj i modernizacija Hrvatske vojske. Verujte mi, mi smo potpuno spremni – rekao je Krstičević.

Odluka o akciji „Oluja“ doneta je 31. jula 1995. godine na Brionima, kada je na sastanku sa tadašnjim vojnim vrhom hrvatski predsednik Franjo Tuđman izjavio: „Tema naše današnje rasprave je nanošenje takvih udaraca da Srbi praktično nestanu sa ovih prostora…Imamo podršku Nemačke, NATO-a, a delimično i Amerike – stvar je hitna!“

Prema konačnoj presudi operacija Oluja nije bila udruženi zločinački poduhvat u cilju proterivanja Srba iz Kninske krajine. Oslobađanjuća presuda izazvala je euforiju u Hrvatskoj, a hrvatski gradovi su se utrkivali u dodeljivanju titule počasnog građanina Anti Gotovini.

Check Also

PRETI GLOBALNA KATASTROFA: AKO SE NIVO MORA PODIGNE ZA SAMO NEKOLIKO METARA- 30% PLANETE ĆE BITI POPLAVLJENO!

„Ako čovečanstvo ne uloži ozbiljne napore da uspori globalno zagrevanje, za sto godina nivo Svetskog …