Home / AKTUELNO / ČEKA SAMO JEDAN ZNAK! TAČI SPREMAN DA IZAZOVE RAT, IZDAO UPOZORENJE! KONVOJ VOJSKE SRBIJE KRENUO PREMA KOSOVU (VIDEO)

ČEKA SAMO JEDAN ZNAK! TAČI SPREMAN DA IZAZOVE RAT, IZDAO UPOZORENJE! KONVOJ VOJSKE SRBIJE KRENUO PREMA KOSOVU (VIDEO)

Tači se osvrnuo na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića u vezi situacije na severu Pokrajine.

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio je danas da će kosovske bezbednosne snage biti spremne da intervenišu ukoliko bi se desilo nešto nepredviđeno. Pod tim nije precizno naveo šta misli, ali iz njegove izjave je jasno da bi Kosovo bio spreman da uvede u rat i izazove novo krvoproliće.

On je to rekao novinarima u Prištini, a povodom izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića u vezi situacije na severu Pokrajine.

“Njihovi pozivi nisu pozivi u rat, već im je cilj osvajanje simpatija javnosti u Srbiji. Niko ne bi trebalo da štiti ljude koji krše zakon. Tražimo saradnju u borbi protiv organizovanog kriminala zbog ove regionalne dimenzije. Želimo da sarađujemo sa njima”, rekao je Tači, prenose prištinski mediji.

Podsetimo, specijalne jedinice NjSO (nekadašnje ROSU) upale su u ranim jutarnjim časovima na teritoriju sve četiri opštine sa srpskom većinom na severu Kosova i Metohije i privele 19 policajaca i devet civila, većinom srpske i bošnjačke nacionalnosti.

Dugačka kolona vozila Vojske Srbije snimljena je na putu ka administrativnom prelazu s južnom pokrajinom.

Vojska Srbije u stanju je pune borbene gotovosti, a na snimcima zabeleženim tokom upada ROSU na sever Kosova, vidi se da su naše snage maksimalno spremne.

Dugačka kolona vozila Vojske Srbije snimljena je na putu ka administrativnom prelazu s južnom pokrajinom.

Nakon što se situacija od juče danas donekle smirila, snage Vojske ostale su u pripravnosti. Kako je Alo.rs pisao, upad šiptarskih snaga zaustavljen je kada su poleteli srpski migovi.

Pogledajte video:

Pokret vozila Vojske Srbije tokom jučerašnjeg dana u blizini Raške

Pokret vozila Vojske Srbije tokom jučerašnjeg dana u blizini Raške

Pubblicato da Sputnik Srbija su Mercoledì 29 maggio 2019

Check Also

SVE VEĆI HAOS U AUSTRALIJI- POLICIJA ZBOG NENOŠENjA MASKI GOLIM RUKAMA DAVI DEVOJKE, MUŠKARCE..! (ŠOK SNIMAK)

Svakodnevno smo svedoci novih brutalnih napada australijske policije na svoje građane a u poslednjih nekoliko …