Home / AKTUELNO / I ONI KOJI NISU STALNO ZAPOSLENI MOĆI ĆE DA UZIMAJU KREDITE: Evo pod kojim uslovima i kada!

I ONI KOJI NISU STALNO ZAPOSLENI MOĆI ĆE DA UZIMAJU KREDITE: Evo pod kojim uslovima i kada!

evro- novac- pare
Bankari će od naredne godine moći da odobravaju kredite i građanima koji nemaju stalno zaposlenje ukoliko procene da su oni kreditno sposobni klijenti, pišu današnje “Večernje novosti”.

To, kako navodi list, znači da bi i oni koji sada spadaju u “nepodobne” klijente, mogli svoje troškve da finansiraju putem zajmova.

– Ljudi koji rade po ugovoru na određeno do sada su u startu bili kažnjavani time što ne mogu da dobiju zajam iako su kreditno sposobni. Od iduće godine bankama će biti dozvoljeno da odobre zajam takozvanom ”D” klijentu, bez izdvajanja rezervi. Sve dok se takav kredit uredno vraća banka neće morati da polože iznos na ime rezervi za procenjene gubitke – navodi izvor tog lista, član Izvršnog odbora jedne banke.

U NBS za “Novosti” nisu potvrdili da će izdvajanje rezervi za procenjene gubitke za loše klijente biti ukinuto, ali navode da svaka banka samostalno propisuje kome će odobriti kredit, te da prepreke za finansiranje bilo kog klijenta ne postoje se dok banka izdvaja rezerve na ime procenjenih gubitaka.

Check Also

OD JUČE SRBIJA VIŠE NIJE ISTA- POGLEDAJTE ŠTA KAŽE POLJOPRIVREDNIK ZAŠTO JE DOŠAO (VIDEO)

Jučerašnji dan utorak 7.7.2020 verovatno će ući u istoriju Srbije, sve na to liči. Do …