Home / IZA KULISA / JEZIVO! EVO KAKO SU ZAVRŠILI RUŠITELJI MANASTIRA VALJEVSKA GRAČANICA GODINU DANA NAKON RUŠENJA I POTAPANJA: Čoveku koji je dovezao bager natovaren na kamion, da bi njime rušili manastirski konak isčupana ruka iz tela- umro u najvećim mukama, a ostali.. (VIDEO)

JEZIVO! EVO KAKO SU ZAVRŠILI RUŠITELJI MANASTIRA VALJEVSKA GRAČANICA GODINU DANA NAKON RUŠENJA I POTAPANJA: Čoveku koji je dovezao bager natovaren na kamion, da bi njime rušili manastirski konak isčupana ruka iz tela- umro u najvećim mukama, a ostali.. (VIDEO)

gracanica-manastir
31.avgusta navršila se godina dana od nasilnog upada policije u manastir Gračanicu valjevsku, gde su pohapsili prisutne hrišćane na molitvi uz optužbu da se nalaze na privatnom posedu firme JKP Kolubara, kojima se i dan-danas sudi zbog prisustva u manastiru i odbrani svetinje od nasilnog i nelegalnog otuđivanja od naroda i Crkve.

Razvalivši vrata od crkve nogom policajci su otkinuli krst sa ikonostasa, a zatim su počupali ikonostas, oskrnavili oltar pokupivši sve sa njega i pobacavši ostatak svetinja po podu.A zatim su uz prisustvo i saradnju policije koja je okupljene hrišćane uhapsila i satima držala na suncu, radnici oborili zvonik bagerom i sravnili manastirski konak i pomoćne objekte sa zemljom.

Uhapšeni pravednici kojima se i dan-danas sudi zbog odbrane svetinje su radosno pevali u marici pesme Bogomajci i Valjevskoj Gračanici,jer su „blaženi prognani pravde radi“, jer je „njihovo carstvo nebesko“.

A kako su prošli skrnavitelji svetinje i oni koji su hapsili i progonili pravednike pokazalo je vreme koje je prošlo od tada… Čovek koji je dovezao bager natovaren na kamion, da bi njime rušili manastirski konak je poginuo… nije prošlo dvadeset dana rušenja konaka…

A ostali… POGLEDAJTE VIDEO:

Check Also

ISPOD PEKINGA SAGRAĐEN TAJNI GRAD U KOJI MOŽE DA STANE CELA SRBIJA (VIDEO)

Nakon što je nekadašnji predsednik Kine Mao Cedung dao uputstva svojim sugrađanima da „kopaju duboke …