Home / AKTUELNO / IRAN SPREMAN DA NAPADNE IZRAEL: Rusi pozivaju na uzdržanost, Iračani prete da će sravniti sa zemljom Tel Aviv i Haifu!

IRAN SPREMAN DA NAPADNE IZRAEL: Rusi pozivaju na uzdržanost, Iračani prete da će sravniti sa zemljom Tel Aviv i Haifu!

Član iranskog Saveta eksperata Ahmad Hatami izjavio je nakon molitve u Teheranu, da ukoliko Izrael nastavi da postupa „glupo“, Tel Aviv i Haifa će biti uništeni.

– Mi ne radimo sa nuklearnom bombom, naprotiv, naša politika je politika odvraćanja, ali svaki dan raketna snaga Irana raste tako da Izrael neće moći mirno da spava od ove sile – izjavio je Hatami, kako navodi „IRIB“ radio.

– Ako Izrael nastavi da postupa glupo, sravnićemo sa zemljom Tel Aviv i Haifu – dodao je Hatami.

Pre izjave Hatamija, izraelski ministar odbrane Avigdor Lieberman pozvao je sirijskog predsednika Bašara al-Asada da „udari“ na iranske snage u Siriji. Prema Libermanu, Iran nije koristio Asadu i njihovo prisustvo stvara probleme.

Rusko Ministarstvo inostranih poslova je napomenulo da je ova situacija zabrinjavajuća i pozvala sve strane da se uzdrže.

Check Also

RASPOP DEDEIĆ PORUČIO IZ ZAGREBA: „ U SREBRENICI JE BIO STOPOSTONI GENOCID, ALI MANJI OD ONOG KOJI SU SRBI UČINLI U CRNOJ GORI 1918.“

Mitropolit nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo rekao je da u Crnoj Gori lako može doći …