Home / AKTUELNO / ISPLIVAO ŠOKANTAN TAJNI RAZGOVOR: Tramp nagovarao Makrona da Francuska izađe iz EU A ZAUZVRAT BIĆE..

ISPLIVAO ŠOKANTAN TAJNI RAZGOVOR: Tramp nagovarao Makrona da Francuska izađe iz EU A ZAUZVRAT BIĆE..

Tokom aprilskog susreta u Beloj kući, američki predsednik Donald Tramp nagovarao je francuskog kolegu Emanuela Makrona da napusti Evropsku uniju i da zaključi bilateralni trgovinski sporazum sa SAD, prenosi u petak Vašington post i navodi da je jedan diplomatski izvor agenciji Frans pres potvrdio sadržaj tog razgovora.

„Zašto ne odeš iz EU“, navodno je Trump upitao Macrona, francuskog čelnika koji je izabran upravo na temelju proeuropskog programa. Navodi se to u članku Višngton posta koji se poziva na izjave dvojice evropskih dužnosnika.

Jedan diplomatski izvor je agenciji Fras pres potvrdio sadržaj tog razgovora. Tramp mesecima napada EU i ističe nepravedne trgovinske postupke, posebno u automobilskom sektoru.

„Jasno je da je Evropska unija osnovana kako bi iskoristila Sjedinjene Države“, rekao je Tramp u sredu uveče na skupu u Severnoj Dakoti. Izabran pod sloganom „Amerika prva“, Tramp redovno napada multilateralne organizacije i NATO.

Na samita G7 u Kanadi rekao je svojim zapadnim kolegama da je Severnoatlanstki savez podednako loš kao Alena, severnoamerički sporazum o slobodnoj trgovini.

Check Also

“SANJAM DA UBIJEM SVE NA SVETU” UHAPŠEN OFICIR PLANIRAO TERORISTIČKI NAPAD NEVIĐENIH RAZMERA

Kristofer Pol Heson, 49-godišnji poručnik i pripadnik obalske straže, suočava se sa optužbom za navodno …