Home / AKTUELNO / ISPOVEST OCA LUKE JOVANOVIĆA: Znam da Milićev nije pregazio mog sina, sve vreme se krije ISTINA!

ISPOVEST OCA LUKE JOVANOVIĆA: Znam da Milićev nije pregazio mog sina, sve vreme se krije ISTINA!

Ubeđen sam da se prava istina o pogibiji mog sina Luke krije. Zašto se krije? Zašto je problem reći čiji je automobil ako je sve čisto?

500

Nemoguće je da se do danas ne sazna čiji je „kantrimen“, rekao je Bojan Jovanović, otac Luke koji je pregažen u julu 2014. godine na Brankovom mostu

Dok sam pratio suđenje i gledao Marka Milićeva (36) nisam imao osećaj da je on čovek koji je kriv sa smrt mog Luke.

Zato sam i uveren da se od početka krije prava istina o nesreći i o tome ko je vozio „kantrimen“ koji je pokosio moje dete, ovako je za Informer započeo priču Bojan Jovanović, otac tragično nastradalog Luke Jovanovića, kog je u julu 2014. godine pokosio „mini kuper kantrimen“ na Brankovom mostu.

Advokat Ćasić: Tužilac zna mnogo više

Advokat Dejan Ćasić, za koga Drča tvrdi da ga je angažovao poznati biznismen kako bi branio Milićeva jer je pristao da umesto njegove supruge preuzme krivicu na sebe za 550.000 evra, tvrdi da su sve to „obične budalaštine“.

Međutim, on ističe da zamenik trećeg tužioca Siniša Zorić zna mnogo više o okolnostima saobraćajne nesreće u kojoj je nastradao Luka Jovanović od onoga što je na kraju prezentovano u optužnici.

– Postupajući tužilac nije izneo u javnost sva svoja saznanja o slučaju „Kantrimen“, za šta je nagrađen time što je posle okončanja sudskog postupka avanzovao u Više tužilaštvo – tvrdi Ćasić.

Lukin otac objašnjava da je pratio svako suđenje i da mu nikada nije izgledalo da je Milićev čovek koji je kriv za smrt njegovog sina.

Čiji je automobil?

– Jednostavno, nemam taj osećaj da je on vozio „kantrimen“. Tri godine slušam ljude kako je dva miliona evra koštalo da se sakrije istina. Toliko košta da se ne sazna čiji je automobil i kome ga je vlasnik dao kobne noći. Nešto smrdi i tačka!

Što je problem reći čiji je automobil ako je sve čisto?

Nemoguće je da se do danas ne sazna čiji je „kantrimen“. Zato sam i uveren da se od početka krije prava istina o nesreći i o tome ko je vozio „kantrimen“ koji je pokosio mog Luku – kaže Jovanović.

Bojan, komentarišući ispovest Milana Drče, osuđenog pripadnika „zemunskog klana“ i jedno vreme zatvorskog cimera sa Milićevim, koji mu je ispričao da je za 550.000 evra preuzeo krivicu na sebe, ističe da mu je važna samo istina.

– Nemam materijalni dokaz da je to uradio Milićev, a dok ne budem imao dokaz, neću verovati da je on vozio „kantrimen“ kojim je ubijen moj sin – kaže Lukin otac.
Nakon teksta u Informeru otac nastradalog mladića očekuje da će istina konačno izaći na videlo.

Tužilaštvo: Dokazi su čvrsti, Milićev je vozio ‘kantrimen’

Ivan Marković, portparol Trećeg osnovnog tužilaštva, koje je podiglo optužnicu protiv Marka Milićeva i ostalih saputnika iz „kantrimena“, naveo je juče kako želi da ukaže da prenošenje izjava jednog zatvorenika o tome šta mu je rekao drugi zatvorenik nepotrebno stvara sumnju javnosti u rad policije i pravosuđa.

– Sve to je pokušaj skidanja krivice sa nekog čija je krivica utvrđena. Podsećamo da osuđeni Milićev nije sam preuzeo krivicu za ono što je uradio, već je policija danonoćnim operativnim radom došla do njega kao izvršioca krivičnog dela, što je tužilaštvo uspešno i dokazalo.

Priča plasirana u medijima je netačna od samog početka, gde se navodi da je u pitanju vozilo crvene boje – rekao je on.

Marković navodi i da je istragom utvrđeno da je upravo Milićev vozio ovo vozilo u više navrata pre same nesreće, a da je u pitanju automobil boje bele kafe sa crnim krovom. Kako kaže, to su potvrdili i svi svedoci u postupku, između ostalih i svedok koji nije učestvovao u događaju, taksista Željko Šutanovac.

– Kretanje osuđenog Milićeva potvrđeno je, osim izjavama svedoka, i listingom mobilnog telefona, što je u potpunoj suprotnosti sa lažnom verzijom događaja.

Ukoliko bilo ko poseduje neka saznanja da je još neko učestvovao u ovoj saobraćajnoj nesreći, neka tužilaštvu takva saznanja i dostavi, a mi ćemo posle analize proceniti da li se radi o ozbiljnim navodima i u tom slučaju izvršiti odgovarajuće provere – poručuje on.

– Neko treba da da odgovor na ova saznanja. Očekujem da će državne službe, tužilaštvo i policija reagovati i ispitati sve do kraja. Od početka su neke stvari skrivane. Recimo, nakon udesa tražio sam da vidim slike sa splava „Lasta“ na kome je navodno Milićev bio sa društvom pre nesreće, ali tih slika nema.

Gde su slike sa „Laste“? Kada sam god u prošlosti pitao šta je sa tim slikama, koje bi otkrile ko je sve bio te noći, niko mi nije rekao da te slike ne postoje. Već su svi jednostavno ćutali. Zašto ćute? Možda jer je neko sklonio te slike da se ne sazna ko je u stvari bio sa društvom – tvrdi Jovanović.

Samo istina

Lukin otac kaže da i dalje redovno odlazi na sinovljev grob i da samo čeka dan kada će otići i reći: „Sine, konačno znam istinu.“

Podsetimo, pripadnik „zemunskog klana“Milan Drča u ispovesti za Informer ispričao je šta mu je sve Milićev rekao u ćeliji o kobnoj noći 25. jula 2014. godine kada je na Brankovom mostu „kantrimen“ pokosio Luku Jovanovića.

Drča je između ostalog rekao da je prvi vlasnik „kantrimena“ biznismen V. B., koji je automobil predao ženi poznatog srpskog biznismena, koja ga je i vozila u trenutku nesreće.

On je objasnio i kako je nakon nesreće došlo do dogovora u novosadskom kafiću „Dva galeba“ kada se Milićev sa svojim advokatom sastao sa biznismenom čija je žena vozila „kantrimen“i kako je tada sklopljen dogovor da on u zamenu za 550.000 evra prizna krivicu.

On je otkrio i kako je „kantrimen“ završio u Italiji, gde je rasparčan u delove u jednom selu kod Napulja.

(Informer)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …