Home / AKTUELNO / ITALIJANI O MOGUĆEM RATU RUSIJE I AMERIKE: Amerikancima je potrebno još samo ovo…

ITALIJANI O MOGUĆEM RATU RUSIJE I AMERIKE: Amerikancima je potrebno još samo ovo…

Evropa se pretvorila u koloniju Sjedinjenih Država – uveren je poznati italijanski političar, publicista i novinar Đulijeto Kjeza.

On za to ima i objašnjenje, naglašavajući da se nije dogodilo preko noći:

„Amerikanci su naše evropske vrednosti postepeno zamenili svojim. Američki san je preko Holivuda postepeno počeo da dominira i u Evropi. U najkraćem, došlo je do holivudizacije Evrope. A to nije nimalo slučajno. Mi smo dugo pod okupacijom koja se realizovala u mekoj formi: preko Maršalovog plana i propagande koja sve ubeđuje da su Amerikanci oslobodili Evropu od nacizma“.

Nije u Evropi – naglašava Kjeza – malo onih koji danas veruju da je Rusija u Drugom svetskom ratu vojevala protiv evropske civilizacije.

On dodatno ukazuje: „Zapad je u krizi i privlačnost evropskih vrednosti će postepeno opadati. Međutim, kraj toga procesa je još veoma daleko. Amerikanci su veoma dugo ulagali u sisteme obrazovanja u Evropi i to će još veoma dugo davati rezultate.

Kjeza ukazuje da je u SAD antiruska histerija već dugo na sceni, pa Tramp nije njen tvorac, već samo nastavljač i katalizator:

„Rusofobska histerija je počela kada su u SAD shvatili da ne mogu sačuvati svoju dominaciju u svetu, a ni u Evropi. U Vašingtonu su Rusiju već bili isključili iz igre, a Kinu nisu ni smatrali vojnim konkurentom. Zato se SAD uveliko spremaju za sudar sa Rusijom. Shvatili su da se Rusija u 21. veku ponovo pojavila, a do 2000-te su je SAD bile faktički kolonizovale i smatrale nesposobnom da povrati status supersile“.

Kjeza – koji je napisao odličnu knjigu o Rusiji – sada dodatno upozorava:

„Za Amerikance je to bilo neprijatno iznenađenje i zato su odlučili da uklone i Rusiju i Putina. Preliminarno su to bili rešili još 2002-ge kada je Buš-mlađi odlučio da SAD istupe iz sporazuma o protivraketnoj odbrani. U suštini, upravo tada su rešili: Rusija mora biti uništena“.

Đulijeto Kjeza

Po njegovoj proceni, rat protiv Rusije se već vodi, kao hibridni rat, a tako će se i nastaviti:

„Za to su se opredelili jer nisu sigurni da bi vojni udar na Rusiju bio konačan. U svakom slučaju, njima su potrebni preduslovi da mogu ucenjivati Rusiju vojnim udarom, znajući da ona nema čime da odgovori. U suštini, SAD su izašle iz sporazuma o PRO da bi spremale napad na Rusiju, ali su shvatili da Rusija ima čime da odgovori“.

Kjeza dodatno ukazuje: „SAD nadmašuju Rusiju u svim oblastima osim strateške nuklearne sfere. Njihova dominacija u ekonomiji je apsolutna. Amerikancima pripada i 99 odsto interneta. Oni su dominantni i u sferi lasera i genetskih istraživanja. Nisu, dakle, samo u nuklearnom naoružanju – zato ga i ne primenjuju jer znaju da to ne bi prošlo nekažnjeno“.

Kjeza smatra da je hibridni rat u punom zamahu. Pritom, SAD nameravaju da pređu na pravi rat čim kompletiraju raketnu odbranu u koju ulažu da bi im obezbedila dominaciju i u nuklearnoj oblasti. Na kraju dodaje i opominje:

„Ne mogu sa uverenošću da procenim koliko je još vremena preostalo do pravog velikog rata, ali mogu da citiram američkog kolegu Pola Krejga Robertsa. A on tvrdi da njegovi izvori u Pentagonu procenjuju da će SAD za ratne pripreme biti potrebno još 5-6 godina“.

Odgovarajući na logično pitanje – s obzirom da bi u rusko-američkom ratu i Evropa bila meta, zašto u njoj nema antiratnih pokreta, Kjeza je ukazao:

„Svest Evropljana već upakovana u duhu američke globalne dominacije. Amerika već priprema Evropu da joj bude saveznik u mogućem budućem ratu protiv Rusije“.

Check Also

SRBIJA ODOBRAVA VAKCINACIJU DECE OD 12 DO 15 GODINA? U TOKU JE RIGOROZNA PROVERA! EVO ŠTA SLEDI!

Za nekoliko dana se može očekivati odobrenje Agencije za lekove i medicinska sredstva (ALIMS) za …