Home / AKTUELNO / IZMENA ZAKONA: Ako putujete u BiH, od danas važe nova pravila u saobraćaju!

IZMENA ZAKONA: Ako putujete u BiH, od danas važe nova pravila u saobraćaju!

500

Ono za šta do sada nije bilo kažnjavanja, a to je namerno izazivanje buke u saobraćaju, primera radi, namernim škripanjem gumama, od sada će se kažnjavati sa 50 i 250 KM (25 do 125 evra)

Svi koji putuju u Bosnu i Hercegovinu, treba da znaju da je na snazi izmenjeni zakon o sigurnosti u saobraćaju kojm su predviđene drakonske novčane kazne za prekršaje i da one mogu ići i do 1.000 konvertibilnih maraka (500 evra).

Najveća kazna propisana je za vozače koji dopuštenu brzinu prekorače za više od 30 kilometara na sat, kao i za one koji voze u pijanom stanju uz mogućnost da policija proceni kolika će kazna biti, piše klix.ba

Osim novčanih kazni, oni koji budu imali preko 1,5 promila alkohol u krvi biće zadržani u policijskoj stanici dok se ne otrezne, što je maksimalno 12 sati.

Najoštrije sankcije predviđene su za višestruke prekršitelje i sve one za koje policija proceni da se bezobzirno ponašaju u saobraćaju.

Ono za šta do sada nije bilo kažnjavanja, a to je namerno izazivanje buke u saobraćaju, primera radi, namernim škripanjem gumama, od sada će se kažnjavati sa 50 i 250 KM (25 do 125 evra).

Za stare prekršaje, poput, korišćenja mobilnog telefona u vožnji, ili držanja slušalica u ušima, kao i za bicikliste koji se ne pridržavaju propisa, kazne su pooštrene.

Država BiH donela je nove propise u cilju suzbijanja broja saobraćajnih nesreća i smrtnih slučajeva usled loše održavanih i nepreglednih puteva.

(Telegraf.rs /klix.ba)

 

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …