Home / AKTUELNO / Izraelska špijunaža: Ruski ratni brodovi napustili Tartus i zauzeli borbeni poredak.. (FOTO)

Izraelska špijunaža: Ruski ratni brodovi napustili Tartus i zauzeli borbeni poredak.. (FOTO)

Amerikanci su objavili snimke sirijskeluke  Tartus, koje je navodno napravio izraelski špijunski satelit.

Da bi pokazali da su Tartus napustili svi ruski ratni brodovi koji u Tartusu, po sporazumu Moskve i Damaska, imaju vlastitu infrastrukturu.

Amerikanci i Izraelci – potkrepljujući to snimcima – tvrde da je najmanje sedam ruskih ratnih brodova ne samo napustilo Tatrus nego i – postavilo se u istočnom Mediteranu u „borbeni poredak”.

Tvrde takođe da je u vreme snimanja u Tartusu bila ostala samo jedna dizel-električna podmornica klase 636 „Varšavjanka”.

Objavili su dva snimka, a ni na jednom nema fregate „Admiral Esen”, koja se u to vreme nalazila u vodama ispred Tartusa.

Snimke je emitovao i američki telekanal Fox News, koji je naveo da ih je dobio od kompanije Image Satellite Internacional (ISI).

Fox News je izneo pretpostavku da su ruski ratni brodovi napustili svoju bazu zbog najavljenih američkih raketnih udara po Siriji.

Amerikanci da ruske brodove koji su u „borbenoj formaciji” predvode „Admiral Grigorovič” (naoružan je krstarećim raketama „Kalibar”) i veliki desantni brod „Ropuča”.

Nekoliko ruskih brodova krenulo je iz Crnog mora prema Siriji…

Vojni vrh SAD ne krije da ove ratne brodove drže „na oku” njihovi „leteći radari”.

Međutim, nad Sirijom – nad zapadom provincije Hama – „visi” i ruski leteći radar A-50 za koji se popularno tvrdi da iz Sirije „vidi sve izmeu Gibraltara i Avganistana” .

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …