Home / AKTUELNO / JEDINICE ROSU S 25 OKLOPNIH VOZILA UPALE NA SEVER KOSOVA (VIDEO)

JEDINICE ROSU S 25 OKLOPNIH VOZILA UPALE NA SEVER KOSOVA (VIDEO)

Jutros oko 5.50 više od 100 pripadnika jedinica ROSU sa 25 oklopnih vozila i džipova upalo je na sever KiM. Uhapšena dvojica Srba.

Kad je počela akcija nije bilo nikakvih informacija, ali se dva sata kasnije oglasila kosovska policija koja je saopštila da je u ranim jutarnjim časovima na severu Mitrovice sprovela akciju u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića.

“Ova policijska akcija izvedena je na osnovu naloga za pretres koji je izdao Osnovni sud, Posebno odeljenje, a koji je rezultirao hapšenjem osumnjičenog policajca (R.B.) uključenog u nalog za pretragu”, navedeno je u saopštenju.

Navodi se da se traga za drugim osumnjičenim policajcem.

“Tokom policijske akcije uhapšen je još jedan osumnjičeni kome je pronađeno oružje. U operaciji su pronađena i zaplenjena još dva komada oružja i municija”, navedeno je u saopštenju.

U međuvremenu, televizija Klan Kosova objavila je na svojoj Fejsbuk stranici snimak za koji se navodi da pokazuje jutrošnju akciju ROSU jedinica.

Portal Kossev piše da je akcija sprovedena na dve lokacije u Severnoj Mitrovici, ali da za akciju nije bila nadležna policija iz regiona direkcija Sever. Akcija je prema istom izvoru sprovedena pod nadležnošću generalne direkcije Kosovske policije u Prištini.

Kosovska policija zavrsila je, kako je javio Tanjug, jutrošnju akciju upada na sever završila nešto posle osam časova i povukla se južno od Ibra.

Ko su Srbi jutros uhapšeni u akciji ROSU zbog ubistva Ivanovića

Dvojica Srba koja su uhapšena rano jutros u akciji jedinica ROSU na severu Kosova uhapšeni su po naredbi prištinskog Specijalnog suda.

Sumnja se da su oni umešani u ubistvo Olivera Ivanovića, prenosi prištinski Kosovapres.

Kako se navodi, jedan od uhapšenih je policijski istražitelj na severu KiM Rade Basara, koji je vodio istragu o ubistvu Olivera Ivanovića i za koga se sumnja da je skrivao dokaze.

Navodi se i da policija nije uspela da uhapsi treću osobu, komandanta kosovske policije za sever Željka Bojića za Severnu Mitrovicu.

Uhapšeni su odvedeni u Prištinu, a kako se navodi, operacija se nastavlja u opštini Leposavić.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić potvrdio je akciju ROSU na severu KiM i rekao da su želeli da uhapse šefa operative KPS-a za sever Željka Bojića, a da su odveli njegovog sina Vasilija Bojića u nepoznatom pravcu. Prema njegovim rečima, specijalci ROSU bili su naoružani do zuba i sa dugim cevima, a cilj je bio kriminalizacija Srba i plan da se optuže za ubistvo Olivera Ivanovića.

Đurić je jutros gostujući na TV Pink rekao i da je upad ROSU bio brutalan, da je više od 100 specijalaca bilo naoružano do zuba i sa dugim cevima.

On je rekao i da je ovo igranje sa mirom i ponovio da će država Srbija zaštiti svoj narod na Kosmetu.

On je takođe potvrdio i da je tokom akcije uhapšen radnik KPS-a Rade Basara. Dodaje da je namera da okrive Srbe za ubistvo Olivera Ivanovića.

Objavljeni snimci upada ROSU na sever Kosova

Kosovski mediji objavili su snimke upada specijalnih jedinica kosovske policije ROSU na sever Kosova.

Klan Kosova je na svojoj Fejsbuk stranici snimak postavio oko 07.20, a prema navodima medija jedinice ROSU upale su na sever Kosova nešto pre šest časova ujutro.

Potom je objavljen još jedansnimak, na kom se vidi kolona specijalnih jedinica.

Pogledajte video:

Aksion policor në Veri, ka të arrestuar

Aksion policor në Veri, ka të arrestuar

Pubblicato da Klan Kosova su Martedì 15 ottobre 2019

(Tanjug,Beta,B92)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …