Home / AKTUELNO / JEZIVO: Leševi 200 ovaca u šumi kod Dervente, meštani u šoku!

JEZIVO: Leševi 200 ovaca u šumi kod Dervente, meštani u šoku!

500

U selu Crnča kod Dervente, u šumi Paljevina, pronađen je veliki broj uginulih ovaca. Sumnja se da su životinje žrtve hladnoće koja je vladala tokom celog januara i da su ih ovde ostavili nomadi.

Meštani su revoltirani i zabrinuti jer su leševi razbacani na širem prostoru te je strah od zaraze sasvim opravdan.

Stanko Zemunović iz Crnče kaže da je udovoljio molbi stočara sa Vlašića da na njegovim njivama sa stadom provedu nekoliko dana, dok se ne poboljša vreme.

– Prihvatili smo te ljude sa razumevanjem i sažaljenjem. Tu ih je zameo sneg, boravili su duže vreme, a kada su otišli, zgrozili smo se videvši približno 200 leševa ovaca koji su ostali posle njihovog odlaska.

Sada se odatle širi smrad, dolaze ptice, gavranovi, razne zveri i raznose ostatke ovaca za koje ne znamo da li su stradale od gladi ili bolesti – požalio se Zemunović.

Stanovnici Crnče obavestili su policiju i veterinarske inspektore ali kažu da još niko nije došao da proveri uzroke uginuća i obezbedi neškodljivo zakopavanje.

– Sad čekamo šta će lokalni i republički organi iz Dervente i Banjaluke preduzeti, a potom ćemo razmotriti sledeće korake – kažu meštani sela, napominjući da je kod njih zimovalo stado od 2.000 ovaca i da sada ne znaju gde je stacionirano.

(Telegraf.rs/tvk3.info)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …