Home / AKTUELNO / JEZIVO: SVI SU MISLILI DA SU STARICE UMIRALE PRIRODNOM SMRĆU, A JEDNA JE ČUDOM PREŽIVELA I RAZOTKRILA NIZ SERIJSKIH UBISTAVA (FOTO)

JEZIVO: SVI SU MISLILI DA SU STARICE UMIRALE PRIRODNOM SMRĆU, A JEDNA JE ČUDOM PREŽIVELA I RAZOTKRILA NIZ SERIJSKIH UBISTAVA (FOTO)

Bili Čemirmir (46) izdavao se za majstora koji održava zgrade u staračkim domovima na području Dalasa i tako ulazio u sobe 90-godišnjakinja, a zbog dobi žrtava policija nije istraživala njihove smrti koje su smatrali prirodnima.

Istraga je započela u martu 2018., nakon što je napadnuta i opljačkana 91-godišnjakinja u svom stanu u teksaškom gradu Plano.

Starica je kazala policiji da je muškarac silom ušao unutra, naredio joj da legne na krevet i da se ne opire. Kad je poslušala, stavio je jastuk na njeno lice da je uguši. Nedugo potom izgubila je svest. Pukim čudom, žena je preživela jer je slučajno navratio prijatelj i pozvao hitnu pomoć koja ju je oživela. No, dok je 91-godinjakinja došla k svesti, njen napadač je već davno nestao, zajedno s kutijom u kojoj je držala nakit.

Policija je započela istragu i saznali su da je nešto ranije tog meseca prijavljeno sumnjivo vozilo u apartmanskom naselju Plano, gde je starica napadnuta. Registracijski broj vozila doveo je detektive do Čemirmira, te su počeli da nadziru njegov dom. Jedne noći videli su da u smeće baca kutiju od nakita.

U njoj su pronašli ime na komadu papira, što ih je dovelo do Lu Ti Haris, 81-godišnjakinje koja je živela 15-ak kilometara dalje. Nije otvarala vrata, a kad su policajci ušli unutra, pronašli su je mrtvu u spavaćoj sobi sa zamrljanim ružem oko usta. Jastuk na krevetu takođe je imao mrlje od ruža, na temelju čega su detektivi zaključili da je ugušena.

Policija je to povezala sa slučajem koji ih je mučio od novembra 2017, kada je 93-godišnja žena napadnuta i opljačkana u Domu za stare u Friscku, tridesetak kilometara od Planoa. Dobro odeven muškarac pokucao je na njena vrata i predstavio se kao kućni majstor, te je pitao treba li nešto da popravi. Ona je kazala da ne treba, ali on je na silu ušao u stan i srušio je na pod.

Uzeo je jastuk i pokušao je ugušiti, a zatim je uzeo njenu drvenu kutiju za nakit i otišao. Napadnuta starica uspela je da pritisne dugme za dozivanje pomoći. Kako starica nije mogla da opiše svog napadača, detektivi su u tom slučaju tapkali u mraku. Kad su čuli da je Čemirmir uhapšen u martu 2018, proverili su podatke njegovog mobilnog i otkrili da je bio spojen na odašiljač u blizini staričinog stana na dan napada.

Na temelju ova tri slučaja uhapsili su i optužili Čemirmira za ubistvo i pokušaje ubistva, a u njegovom domu pronašli su ženski nakit i mobilne.

To je policijsko otkriće otvorilo veliko pitanje: koliko je starijih žena bilo ubijeno a da to niko nije primetio, već se mislilo da su umrle prirodnom smrću?!

Pokrenuta je dodatna provera stotine smrti s tog područja i prošle nedelje objavljeno da je Čemirmir optužen za dodatnih šest ubistava starica u dobi od 76 do 94 godine u okrugu Dalas između 2016. i 2018. te pet ubistava u okrugu Kolin, gde se nalaze Frisko i Plano. No, istražuje se čak 1.000 smrti s kojima bi mogao da ima veze.

Čemirmir je iz Kenije, a živeo je više od 10 godina na području Dalasa i ima policijski dosije zbog vožnje u pijanom stanju i napada. Pritvoren je uz jestvo od 9.1 miliona dolara, a budući da je ilegalno u SAD-u, savezne imigracione vlasti zatražile su dodatno da ga se zadrži iza rešetaka.

Ovaj slučaj doveo je do niza tužbi protiv starački domova na tom području. Porodice tri žrtve smatraju da ustanove nisu pružile adekvatnu sigurnost, što je ubici omogućilo da se neopaženo izdaje za domara ili pazitelja

Check Also

ZAPOSLENI ĆE MORATI DA IMAJU KOVID AUSVAJS! U RIMU 100.000 LjUDI NA PROTESTIMA, U TRSTU VIŠE OD 20.000 (VIDEO)

Italija, kao i Francuska, su uzburkane demonstracijama. Narod izlazi na ulice u gotovo svim većim …