Home / AKTUELNO / Kada bi izbio Treći Svetski Rat, ovo su najnesigurnije zemlje NA PLANETI!? (VIDEO)

Kada bi izbio Treći Svetski Rat, ovo su najnesigurnije zemlje NA PLANETI!? (VIDEO)

rat

 

Na Youtubeu pojavio se jedan zanimljivi pasus naziva ’10 najnesigurnijih zemalja u slučaju Trećeg svetskog rata’
Kako pišu 24 sata, iako se na tu temu već mnogo toga govorilo i pisalo, u ovom slučaju je zanimljivo videti koji su razlozi nesigurnosti. Također, lista zemalja koja je objavljena, za mnoge je dosta iznenađujuća.

Naime, među nesigurnim zemljama spominju se SAD, Rusija, a pomalo nestvaran podatak je da se na prvom mestu nalazi, ni manje ni više, već naftom bogata Saudijska Arabija.

Izrael

Izrael je jedna od zemalja u kojoj bi, u slučaju izbijanja svetskog rata, zasigurno došlo do velikih problema. Uvoze većinu hrane i goriva, a voda je u celoj regiji uvijek bila kamen razdora.

Rusija

U slučaju izbijanja nuklearnog rata, Rusija je posebno nesigurna, budući da bi upravo ona mogla biti meta. Uz to, u Rusiji postoji sistem nazvan „Mrtva ruka“ (Death Hand), koji prati svu nuklearnu aktivnost nad ruskom teritorijom.

SAD

Slično kao i s Rusijom, u slučaju nuklearne pretnje, ni SAD-u ne bi bilo ništa lakše. Iako su na vojnim i nuklearnom polju poprilično oboružani, postoji mogućnost da ne bi stigli aktivirati oružje pre napada s drugih strana.

Liberija

Iako su u najvećoj opasnosti zemlje koje su najviše uključene i izložene svetskim događajima, uvek nastradaju i one za koje čujemo samo u slučaju najgorih katastrofa.

Solomonski zalivi

Još jedna siromašna zemlja, tačnije druga najovisnija zemlja o stranoj pomoći, Solomonski zalivi, na ovom su se popisu, osim zbog siromaštva, našli i zbog svog položaja.

Saudijska Arabija

Pomalo neočekivano, ali na prvom mestu najnesigurnijih zemalja u slučaju izbijanja novog svetskog rata, u videu navode Saudijsku Arabiju.

(buka.com)

Check Also

DAČIĆ UZBURKAO JAVNOST OTKRIĆEM: LEKARI HITNE SU DALI NEŠTO ŠABANU, ZASPAO JE I VIŠE SE NIJE PROBUDIO!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji je s kraljem narodne muzike Šabanom Šaulićem bio dobar …