Home / TEMA DANA / Tramp uputio pismo Kongresu o novom napadu na Siriju: U njemu je najavio sledeće akcije..

Tramp uputio pismo Kongresu o novom napadu na Siriju: U njemu je najavio sledeće akcije..

rat vojska vojnici nato amerika4

 

Predsednik SAD Donald Tramp poslao je pismo Američkom Kongresu u kojem je obavestio o bombardovanju sirijskog vojnog aerodroma, ističući da će Amerika preduzeti i dodatne akcije kako bi osigurala nacionalni interes.

Tramp je u pismu detaljno opisao napad na vojni aerodrom Šajrat u Siriji.

Američki predsednik je u pismu istakao i da je baš taj aerodrom korišćen za izvršenje napada hemijskim oružjem na sirijsku provinciju Idlib u kojem je poginulo na desetine civila.

Donald Tramp je takođe dodao da će i u budućnosti delovati protiv Sirije kako bi osigurao nacionalnu bezbednost i interese koji su u skladu sa spoljašnjom politikom SAD.

Podsetimo, Amerika je 7. aprila ispalila 59 krstarećih raketa “Tomahavk” na vazdušnu bazu sirijske vojske, zbog napada hemijskim oružjem na pobunjeničko uporište u provinciji Idlib u utorak, prenosi RT.

Američki predsednik Donald Tramp naredio je ove napade kao odgovor na stradanje civila i kako bi se “okončalo krvoproliće u Siriji“.

Sirijska vojska je objavila da je 9 osoba poginulo, uključujući četvoro dece, dok je sedam povređeno u ovom napadu. Ruski predsednik Vladimir Putin istakao je da je ovo “agresija protiv suverene zemlje”

(Telegraf)

Check Also

RASKOL U PRAVOSLAVLJU ĆE IZAZVATI RAT PRAVOSLAVNIH DRŽAVA A ONDA ĆE DOĆI NEŠTO JOŠ GORE

Vartolomej je ispunio naša očekivanja. Umesto pompe o autokefaliji, naivni borci Kijeva protiv ruskog sveta …