Home / TEMA DANA / Tramp uputio pismo Kongresu o novom napadu na Siriju: U njemu je najavio sledeće akcije..

Tramp uputio pismo Kongresu o novom napadu na Siriju: U njemu je najavio sledeće akcije..

rat vojska vojnici nato amerika4

 

Predsednik SAD Donald Tramp poslao je pismo Američkom Kongresu u kojem je obavestio o bombardovanju sirijskog vojnog aerodroma, ističući da će Amerika preduzeti i dodatne akcije kako bi osigurala nacionalni interes.

Tramp je u pismu detaljno opisao napad na vojni aerodrom Šajrat u Siriji.

Američki predsednik je u pismu istakao i da je baš taj aerodrom korišćen za izvršenje napada hemijskim oružjem na sirijsku provinciju Idlib u kojem je poginulo na desetine civila.

Donald Tramp je takođe dodao da će i u budućnosti delovati protiv Sirije kako bi osigurao nacionalnu bezbednost i interese koji su u skladu sa spoljašnjom politikom SAD.

Podsetimo, Amerika je 7. aprila ispalila 59 krstarećih raketa “Tomahavk” na vazdušnu bazu sirijske vojske, zbog napada hemijskim oružjem na pobunjeničko uporište u provinciji Idlib u utorak, prenosi RT.

Američki predsednik Donald Tramp naredio je ove napade kao odgovor na stradanje civila i kako bi se “okončalo krvoproliće u Siriji“.

Sirijska vojska je objavila da je 9 osoba poginulo, uključujući četvoro dece, dok je sedam povređeno u ovom napadu. Ruski predsednik Vladimir Putin istakao je da je ovo “agresija protiv suverene zemlje”

(Telegraf)

Check Also

REGION SE OKUPLJA PROTIV SRBIJE! DA LI JE OVO POZIV NA RAT?

Predsednik opozicione DPK i predsednik takozvanog kosovskog parlamenta Kadri Veselji izjavio je da se nada …