Home / AKTUELNO / Kada CNN u toku prenosa inauguracije, razmatra ubistvo Donalda Trampa to znači samo jedno…

Kada CNN u toku prenosa inauguracije, razmatra ubistvo Donalda Trampa to znači samo jedno…

tramp

Američka telekompanija CNN objavila je prilog o predsedničkoj inauguraciji Donalda Trampa u kojem se pozabavila i pitanjem: šta bi bilo ukoliko bi došlo do njegovog ubistva za vreme svečanog preuzimanja vlasti 20. januara?

Autor priloga – Brajan Tod – formalno je nastojao da razjasni: „ko bi nasledio vlast u slučaju ubistva Donalda Trampa za vreme inauguracije?“.

Koliko god samo pitanje uoči promene vlasti u Vašingtonu bilo – najblaže rečeno – neumesno, CNN je u svoje razjašnjavanje uključio i mogućnost da istovremeno bude ubijen novi potpredsednik Sjedinjenih Država Majkl Pens.

Samo razjašnjenje je bilo unapred predvidljivo: ako bude ubijen Tramp – naslediće ga Pens, ako i on bude ubijen – vrhovna vlast će preći u ruke predsednika Predstavničkog doma Kongresa SAD.

Na toj funkciji je poslednjih godina uticajni republikanac Pol Rajan.

CNN je naveo Ustav SAD predviđa mogućnost određivanja „dežurnog naslednika“ koji bi – u slučaju da nastupe okolnosti koje bi se mogle smatrati „višom silom“ – preuzeo rukovođenje zemljom.

Sam prilog je već izazvao buru negodovanja među Amerikancima.

Nema sumnje: prvenstveno među republikancima i Trampovim pristalicama.

Novi američki lider je poslednjih meseci više puta optuživao CNN da protiv njega vodi kampanju i da se služi lažima i manipulacijama.

Čak mu je prorekao skori gubitak rejtinga i poverenja.

(Agencije)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …