Home / AKTUELNO / Kako je ubistvo pevačice Granda planirano i istraga usmeravana na pogrešan trag..

Kako je ubistvo pevačice Granda planirano i istraga usmeravana na pogrešan trag..

Ubistvo Jelene Krsmanović Marjanović (33) iz Borče brižljivo je planirano najmanje dva meseca, saznaje Kurir iz izvora bliskog istrazi.
500
Takođe cela porodica Marjanović će ove nedelje biti ponovo odvedena na ispitivanje u policiju, kao i na poligraf.

– Ubica je imao najmanje jednog pomagača i oni su se detaljno spremali za ovaj stravičan zločin.

Na osnovu dosadašnje istrage očigledno je da su tragovi brižljivo uklanjani, da su znali navike i kretanje žrtve. I dalje se tačno ne zna gde je i kad ona ubijena, jer je očigledno da je telo kasnije odneto i bačeno u kanal – kaže sagovornik blizak istrazi.

Traži se krunski dokaz

– Policija se odavno nije srela sa ovako složenim slučajem. Iako se sve vrti oko njene porodice, zasad nema konkretnog dokaza za hapšenje ubice i njegovog pomagača. Istraga je nekoliko puta skretala u druge pravce, očigledno je da se policija nalazi pred izuzetno teškim zadatkom – dodaje izvor.

Sagovornik kaže i da način na koji je Jelena ubijena ukazuje na ogroman bes i mržnju.

– Inspektori koji su videli razbijenu glavu nesrećne pevačice kažu da se u svojoj karijeri nisu susreli ni sa čim sličnim. Odmah je odbačena mogućnost da se tu neko slučajno zatekao i ubio Jelenu.

Očigledno je da je sve pripremano mnogo ranije i to znatno otežava istragu.

Izvor Kurira kaže da se istraga i dalje vrti oko najuže porodice stradale žene.

– Tokom ove nedelje ponovo ćemo saslušati članove njene familije. Poligraf nisu prošli njen muž, svekar i dever, a svekrva je odbila da ide na ovo ispitivanje.

Od samog početka sumnjali smo na porodicu i skoro svi rezultati do kojih smo došli upućuju i dalje na njeno blisko okruženje. Čekamo i na rezultate najnovijih veštačenja, ali smo skoro sigurni da će slučaj biti rešen vrlo brzo – dodaje sagovornik.

Na pramenu kose brutalno ubijene zvezde „Granda“ pronađenom nedaleko od kanala, gde je policija našla i Jelenino telo, nisu pronađeni tragovi DNK drugih osoba, pokazali su rezultati veštačenja.

– Neki rezultati analiza su već gotovi, a očekujemo da danas ili sutra stignu i ostali. Zbog dalje istrage ne možemo da otkrivamo sve detalje – priča izvor blizak istrazi. On naglašava da bi osumnjičeni za ubistvo pevačice mogao da bude uhapšen već do kraja nedelje.

Na proveri i Fejsbuk

Kako je rečeno, policija proverava i jeziv komentar koji je na sajtu Kurira napisan pošto je objavljen tekst o nestanku i koji je glasio: „Konačno slobodna, pobegla na jedini mogući način. Ne tražite je.“

– U saradnji sa Odeljenjem za visokotehnološki kriminal MUP Srbije istovremeno proveravamo sve društvene mreže kako bismo mogli da dođemo do nekog novog traga, pa i komentar koji je objavljen – kažu u policiji.
Saslušan muškarac

S tim u vezi beogradska policija juče je navodno saslušala još jednog muškarca, međutim nije objavljen njegov identitet.

– On je star oko 30 godina i ispitivan je zbog ubistva Jelene Krsmanović. Policajci su ga priveli u gradski SUP, međutim, još uvek nema informacija o čemu je s njim razgovarano – rekao je izvor iz istrage. Angažovani su stručnjaci iz svih oblasti kriminologije kako bi se ubici što pre ušlo u trag.

Vladimir i njegova majka Zorica Marjanović juče su nakratko izašli iz svoje kuće kako bi otišli po neophodne namirnice. Nekoliko sati nakon povratka, Zoran je u naručju izneo petogodišnju ćerkicu Janu.

On je sa ocem i sinom iz prvog braka seo u automobil i odvezao se. Vratili su se oko 17 časova. Marjanovići nisu želeli da komuniciraju s novinarskim ekipama koje su se nalazile ispred kuće.

Policijski pas pronašao Jelenu

Do Jeleninog tela u nedelju 3. aprila naveo nas je pas tragač iz policije. Tokom potrage morali smo da nađemo neku njenu ličnu stvar kako bi je on onjušio, bila je to gumica za kosu koju smo uzeli iz kuće. On je otrčao ka mestu gde je kasnije jedan od naših kolega skoro nagazio na Jelenin leš – priča izvor iz policije.

Činjenice

Priprema za zločin

-mnoge okolnosti ukazuju da je ubistvo dugo planirano
-ubica i pomagač imali 22 sata prednosti od prijave nestanka do pronalaska tela

-način na koji je ubijena ukazuje na veliku količinu mržnje i besa

-brižljivo uklanjani tragovi i ostali dokazi

-istraga usmeravana na pogrešan trag, dobili su mnogo na vremenu.

(Kurir)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …