Home / AKTUELNO / KAPETAN DRAGAN ISPUNIO USLOVE ZA SLOBODU, A POSLALI GA U SAMICU KRVAVOG LOGORA..

KAPETAN DRAGAN ISPUNIO USLOVE ZA SLOBODU, A POSLALI GA U SAMICU KRVAVOG LOGORA..

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, prebačen je na 30 dana u samicu zatvora Lepoglava zbog pisama koja su objavljena u medijima u Srbiji.

Ovu odluku, na koju Kapetan Dragan nema čak ni pravo žalbe, doneo je upravnik Lepoglave Dražen Posavec i o tome obavestio Vasiljkovićevog advokata Dragana Palibrka.

– Dana 22.05.2019. na veb stranici dnevno.hr objavljeno je da je srpski tabloid Informer objavio pismo koje je iz zatvora u Lepoglavi uputio osuđeni ratni zločinac Dragan Vasiljković, u kojem, između ostalog, navodi:,,Mi koji smo u nacističkom logoru Lepoglava, u odeljenju 4B (gde su zatvoreni isključivo Srbi“, slavili svako povlačenje priznanja Kosova…“ Vasiljković na taj način vređa Kaznionicu u Lepoglavi kao ustanovu, a samim tim i njene zaposlene – navodi se u odluci i dodaje da je Kapetan Dragan prekršio Zakon o izvršavanju zatvorske kazne, prema kojem je navodno zabranjeno svako javno oglašavanje zatvorenika u medijima.

Palibrk kaže da njegov klijent nije prekršio pomenuti zakon i da je njegov boravak u samici do 22. juna nastavak najstrašnijeg šikaniranja.

– Prema njihovom zakonu, osuđenik ima pravo da neograničeno šalje i da prima pisma. Vasiljković je pisao meni, svom advokatu. Ja sam taj koji je prosleđivao Informeru. Ako je neko kriv, ja sam. Ja, a ne moj klijent… On je, dakle, potpuno neosnovano izolovan. Ovo je samo nastavak najstrašnijeg šikaniranja. Kep je, inače, stekao uslove za otpust jer je odslužio čak 95 odsto kazne, a ostali osuđenici budu pušteni kad odsluže dve trećine kazne. Njegov slučaj je dokaz kako se hrvatsko pravosuđe odnosi prema Srbima – zaključuje advokat Palibrk.

Podsećamo, kapetan Dragan je krajem maja pisao Ivici Dačiću i Novaku Đokoviću. On u Lepoglavi služi kaznu od 13 godina zbog nedokazanih ratnih zločina.

Šta je napisao kapetan Dragan…

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, koji je osuđen na 13 i po godina robije zbog navodnih ratnih zločina tokom rata u Hrvatskoj, ističe da u ćeliji slavi svako povlačenje priznanja nezavisnosti lažne države Kosovo, prenose mediji.

Vasiljković u pismu naglašava da su Hrvati prvi u istoriji koji su proterali jedan narod, a zatim ga optužili za genocid i agresiju. Takav ‘ustaški recept’, dodaje Vasiljković, danas se primenjuje na Kosovu.

* Njegova ekselencija ministar inostranih poslova RS Ivica Dačić, zahvaljujući postignutim rezultatima u diplomatiji za period 2018-2019. godine, postao je jedan od mojih najomiljenijih Srba. Mi smo u nacističkom logoru Lepoglava u odeljenju 4B (gde su zatvoreni isključivo Srbi) slavili svako povlačenje priznanja Kosova, a ministra Dačića smo slavili kao Obilića.

* U izjavi 6. 5. 2019. za medijsku kuću “Sputnjik” ministar je, povodom zahteva Prištine da Srbija “prizna navodni genocid”, izjavio: “Prvi put u istoriji se dešava da teroristi koji su proterali jedan narod optužuju državu za genocid…” Šta pričaš, Ivice? Zar si zaboravio da su ustaše proterale srpski narod iz viševekovne Krajine, gde nikada nije bilo Hrvata?

Krajine, koju je austrougarska imperija naselila Srbima još dok Hrvatska nije ni postojala, a zatucani Hrvati na periferiji Balkana nisu imali ni jezik, nego je svako selo govorilo nekakvom primitivnom artikulacijom, dok Srbi nisu došli u susedstvo, pa ih naučili da pričaju!

* Ustaše su proterale srpski narod sa njihovih osmovekovnih ognjišta. Zatim taj progonjeni narod optužuju za genocid i agresiju na sopstvene domove. Šiptari su mala deca po zločinu kada se porede sa ustašama i samo ćorav ne vidi da u venama stratega za veliku Albaniju teče pogana ustaška krv. Znamo da Šiptari nisu prvi izmislili i ne dozvoljavam da im tu titulu niko nepravedno prisvaja.

* Hrvati su prvi u istoriji koji su proterali jedan narod, a zatim ga optužili za genocid i agresiju. I dan-danas, 30 godina kasnije, zloupotrebom pravosuđa, pa i EU, nacistički proganjaju i ono malo Srba što je ostalo u svojim domovima. Ustaški recept se primenjuje i na Kosovu.

* Bojim se da brzo zaboravljamo i treba nam dugo vremena da se prisetimo nekih dešavanja i ljudi koji zaslužuju više. Na sreću, Srbija ima još uvek dobrih sinova, kao što su advokati Dragan Palibrk, Goran Cvetić, te Savo Štrbac, koji bez ikakvog budžeta neumorno čine sve što je u njihovoj moći da koliko-toliko ublaže patnje bar nekolicini nevinih srpskih heroja, koji se osećaju zaboravljeni i napušteni.

* Iako je ministar i moj prijatelj, velik i dobar Srbin Ivica Dačić učinio više na diplomatskom frontu Srbije u poslednjih dve godine nego što je učinjeno unatrag dvadeset, molim ga i ovim putem: Ivice, ne zaboravljaj nevine Krajišnike koji leže po zatvorima van Srbije. Dugujemo im to!

Šef diplomatije Ivica Dačić, komentarišući otvoreno pismo Kapetana Dragana, ističe da ne zaboravlja Krajišnike i da ih uvek ima na umu.

– Hvala Vasiljkoviću za podršku. Ne zaboravljam na Krajišnike koji su po zatvorima u inostranstvu i to uvek ponavljam. Nastavljam borbu za Kosovo, tek smo počeli sa povlačenjem priznanja nezavisnosti – naglašava Dačić.

Pored gore navedenih izjava koje je napisao, Kapetan Dragan se takođe obratio i Novaku Đokoviću!

U ovom pismu za beogradske medije, Kapetan Dragan poručuje da je velika sramota to što Đoković u javnosti često hvali Hrvate i Hrvatsku. Kep tvrdi da je “nacionalistička Hrvatska koju Đoković brani utemeljena na ustašiji” i da bi Đoković kao “nacionalni sportski heroj morao uvek da bude uz svoj, srpski narod”.

Prema rečima Vasiljkovića, Hrvati danas koriste pravosuđe kao instrument za progon i istrebljenje Srba, isto kao što su njihovi očevi u Jasenovcu i drugim logorima koristili “srbosjek”! Vasiljkovićevo otvoreno pismo prenosimo u celosti, sa svim gramatičkim nepravilnostima i greškama.

Check Also

Dr KON NAJAVIO RIGOROZNE MERE: IMUNIZACIJA ĆE BITI OBAVEZNA, A SLEDI JOŠ JEDNA PROMENA..!

Obaveznost vakcinacije postoji i ona je definisana zakonom, a ako je protivustavna, onda je i …