Home / AKTUELNO / KINA DONELA ODLUKU: Počinje bitka za Kosovo protiv Zapada!

KINA DONELA ODLUKU: Počinje bitka za Kosovo protiv Zapada!

Ministar spoljnih poslova Srbije izjavio je da je u punom jeku diplomatska bitka Pekinga da se Kosovo u novembru ponovo nađe na dnevnom redu sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, pošto je pre tri meseca voljom Velike Britanije odatle skinuto.

„Velike su šanse, ali još ništa nije gotovo“, rekao je za „Politiku“ Dačić, koji se nalazi u španskom gradu Malagi na Mediteranskoj konferenciji OEBS-a.

On je objasnio da je ovih dana na Ist riveru u Njujorku u toku dogovor članica Saveta bezbednosti o tačkama dnevnog reda naredne sednice tog tela UN, koja bi trebalo da bude održana početkom sledećeg meseca.

„Dnevni red još nije usvojen, tek se pričalo o preliminarnom, ali su se Velika Britanija, SAD, Francuska i Švedska odmah usprotivile stavljanju izveštaja generalnog sekretara (UN) o situaciji na Kosovu na agendu Saveta bezbednosti. Ovih dana odlučivaće se o tome. Kina će svakako predložiti tu tačku“, kazao je Dačić.

„Politika“ navodi da, iako se neka stalna članica ne slaže s predlogom dnevnog reda predsedavajućeg Saveta bezbednosti, što će u novembru biti Kina, ta članica nema mogućnost da uloži veto i bio bi presedan kada bi se o tome glasalo.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …