Home / TEMA DANA / OVO SE KRIJE: HRVATI MIGRANTE TAJNO PREBACUJU U SRBIJU! EVO ŠTA SE ZAPRAVO DEŠAVA..

OVO SE KRIJE: HRVATI MIGRANTE TAJNO PREBACUJU U SRBIJU! EVO ŠTA SE ZAPRAVO DEŠAVA..

Hrvatski policajci zaustavljaju migrante koji im dolaze iz BiH, trpaju ih u marice i maltretiraju, uzmu im sav novac, a onda ih noću kroz šumu prebacuju preko srpske granice Nedavno su stotinu izbeglica skinuli i izuli, a onda ih krišom ubacili u našu zemlju kod Šida i Adaševaca, kaže Radoš Đurović

Hrvatska policija već nedeljama tuče i pljačka migrante koji im dolaze iz Bosne i Hercegovine, a onda ih tajno prebacuje u Srbiju, kaže Radoš Đurović, direktor Centra za tražioce azila!

Prema njegovim rečima, najgori takav slučaj dogodio se pre 15 dana kada je stotinak izbeglica koji su iz BiH ušli u Hrvatsku kod Slavonskog Broda maltretirano, potrpano u marice i prebačeno na granicu sa Srbijom kod Šida i Adaševaca. Tamo im je pod okriljem noći skinuta obuća i odeća, pa su naterani da kroz šumu pređu u našu zemlju.

Đurović kaže da na ovaj način između 50 i sto migranata svakodnevno pređe iz Hrvatske u Srbiju.

– Hrvati bukvalno igraju ping-pong sa izbeglicama. Kako im koja grupa dođe iz Bosne i Hercegovine, oni je krišom prebace u Srbiju. Pritom se iživljavaju nad tim ljudima, tuku ih i maltretiraju, ponižavaju. Poslednji primer, kada je stotinak izbeglica prebačeno u Srbiju kod Šida, najbolje govori o tome. Njih su hrvatski policajci pokupili pošto su došli iz BiH, potrpali ih u marice i doveli do naše granice. Naterali su ih da se skinu i izuju, a onda ih gurnuli na našu stranu. Ti nesrećni ljudi su goli i bosi pešačili do prihvatnog centra u Adaševcima. Od njih smo čuli strašna svedočenja o tome kako su ih Hrvati tukli, zatvarali, pljačkali… – kaže Đurović i dodaje da Hrvati ovako surovim postupcima žele jasno da stave do znanja izbeglicama da nisu dobrodošli u njihovoj zemlji i da i ne pokušavaju da u nju uđu.

Prema Đurovićevim rečima, Srbija se nalazi u veoma nepovoljnom položaju kada su u pitanju migranti:

– Nalazimo su bukvalno između čekića i nakovnja. Sa jedne strane su države članice EU, čije mehanizme ne možemo da koristimo. Sa druge strane, na jugu su države koje nisu članice EU i koje samo gledaju kako da se otarase izbeglica. Mi smo u sredini i zato je kod nas trenutno zaglavljeno oko 5.000 migranata, od kojih je 3.500 u prihvatnim centrima – kaže Đurović.

Politički analitičar Dragomir Anđelković ističe da su Hrvati i na ovom primeru još jednom dokazali da se služe pokvarenom politikom i da krše sva moguća ljudska prava.

– Migrantska politika koju sprovode vlasti u Zagrebu je nedopustiva i nepravedna. Sama ideja da u Srbiju prebacuju izbeglice koje nikada nisu ni kročile na našu teritoriju, već su stigli iz treće zemlje, u ovom slučaju BiH, jasno govori o njihovoj bahatosti.

Time šalju dve jasne poruke – da imaju nultu toleranciju prema izbeglicama, čak i kad su u pitanju žene i deca, i da ih ne zanimaju dobrosusedski odnosi sa Srbijom. A Evropska unija sve to mirno posmatra i ne čini ništa, jer im više odgovora da izbeglice ostanu zaglavljene u Srbiji nego da dođu na njihovu teritoriju – izričit je Anđelković i dodaje da je najbolje rešenje da naša zemlja hermetički zatvori granice sa Hrvatskom i tako spreči ilegalno prebacivanje izbeglica.

Haos na granici između BiH i Hrvatske

Na graničnom prelazu Maljevac između Hrvatske i BiH kod Velike Kladuše već danima traju sukobi policije i izbeglica. Grupe migranata pokušavaju da uđu u Hrvatsku, ali im to granične vlasti ove zemlje ne dozvoljavaju. U neredima je povređeno nekoliko migranata, a hrvatske vlasti kažu da će granicu držati zatvorenom sve dok se izbeglice sa ničije zemlje ne povuku na teritoriju BiH.

(Informer.rs)

Check Also

AMERIKA POČELA STRATEGIJU TOTALNOG NENUKLEARNOG RATA PROTIV RUSIJE- OVO SE DEŠAVA..

Sjedinjene Američke Države mogle bi da primene ekonomsku, vojnu i ideološku strategiju kako bi „preopteretile …