Home / AKTUELNO / ŠOKANTNA ISPOVEST NOVAKA ĐOKOVIĆA: SUPRUGA I RODITELJI SU ME MOLILI DA PRESTANEM DA IGRAM!

ŠOKANTNA ISPOVEST NOVAKA ĐOKOVIĆA: SUPRUGA I RODITELJI SU ME MOLILI DA PRESTANEM DA IGRAM!

Novak Đoković pregurao je težak period posle osvajanja Rolan Garosa 2016. godine, kada je usledio veliki pad u njegovoj igri, potom i problemi sa povredom i priznaje da su ga najbliži molili da napravi pauzu.

– Neki ljudi oko mene su mi pružali ogromnu podršku, posebno moja supruga i roditelji. Oni su insistirali da prestanem da igram. Ali, niko ne može da donosi takve odluke umesto mene. Napravio sam pauzu naredne godine, ali to nije bila moja odluka, to je bila želja Boga i mog tela jer moj lakat nije više mogao da se nosi sa bolom. Lakat mi je bio problem dve godine unazad. Posećivao sam najbolje ortopede širom Severne Amerike, i naravno Srbije i svi su mi govorili da operacija nije bila potrebna – kazao je Đoković, a prenosi “Tennisworldusa”.

Novak se takmičio na Olimpijskim igrama iako je trepeo velike bolove, a mnogi ga savetovali da ode na operaciju.

– Za takve turnire morate posebno da se pripremite, jer su Olimpijske uvek između Vimbldona i Ju Es opena. To je bio veliki nauk za mene. Verovatno je trebalo da završim sezonu odmah posle Ju Es opena, možda čak i Olimpijskih igara, ali sam se spremio za Njujork, igrao finale, što je bio sjajan rezultat.

Kaže da ga je ipak igranje u Njujorku dotuklo.

– Tu sam dao poslednje atome snage, žara i mentalne spreme koje sam imao. Posle njega, bio sam kao izduvani balon i jedini razlog zbog kojeg sam se takmičio do kraja sezone je bio taj što je Marej bio u naletu, i bio u prilici da me prestigne kao prvog na svetu. Tada sam dopustio drugima da utiču na mene govoreći me da nastavim da igram – poručio je Novak.

Iako su mnogi sumnjali, Novak se ipak vratio, osvojio Vimbldon i ju Es open, i nezaustavljivom je nizu od 27 pobeda i samo jednog poraza, nezadrživo grabi ka svetskom broju jedan.

Check Also

SRBIJA ODOBRAVA VAKCINACIJU DECE OD 12 DO 15 GODINA? U TOKU JE RIGOROZNA PROVERA! EVO ŠTA SLEDI!

Za nekoliko dana se može očekivati odobrenje Agencije za lekove i medicinska sredstva (ALIMS) za …