Home / AKTUELNO / KINA NUDI SRBIJI raketne sisteme moćnije od S-300!

KINA NUDI SRBIJI raketne sisteme moćnije od S-300!

rakete- kina- rusija
Kina je veoma zinteresovana da učestvuje u najavljenoj modernizaciji Vojske Srbije, a vlastima u Beogradu već su stigle prve ponude u kojima nam se nude i najmoderniji raketni sistemi sa krstarećim raketama dometa čak 300 kilometara.

Peking je, tvrdi izvor „Informera“ iz bezbednosnih i vojnih krugova, spreman da nam isporuči višecevni raketni sistem sa krstarećim raketama dometa čak do 300 kilometara, ali i nadmoćni PVO raketni sistem FD 2000, koji je, prema rečima stručnjaka, moćniji i od legendarnog ruskog S-300!

Kako piše list, kineska ponuda poslata je sa znatno nižim cenama od tržišnih.

– Pekingu je veoma stalo da Balkan bude tsabilan. Oni procenjuju da je to dugoročno moguće samo ako je Srbija jaka i respektabilna vojna sila. Naoružanje koje nam je ponuđeno zaista jeste poslednja reč kineske vojne thnike. Ako bismo to imali u svom arsenalu, nama u Srbiji više niko ne bi smeo tek tako da preti – navodi izvor lista.

Prema tvrdnja sagovornika, reč je o višecevnim raketnim sistemima sa krstarećim raketama „zemlja-zemlja“ koje imaju domet čak 300 kilometara, i PVO sistemu FD-2000, čije rakete imaju domet 200 kilometara, koji je Turska htela da kupi pre ruskih i američkih raketnih sistema, ali je odustala zbog pritiska sa Zapada.

Check Also

SNIMAK KOJI JE ZAPALIO INTERNET: KOLIMA HITNE POMOĆI ULETE U MASU, A IZ NjEGA IZLEĆE ŽANDARMERIJA I HAPSI (VIDEO)

Da li se ovo desilo slučajno po potrebi službe ili je to bila planirana akcija, …