Home / U FOKUSU / TAJNI DETALJI SASTANKA PUTINA I DODIKA: Evo o čemu su razgovarali i šta je rekao ruski predsednik o RS (VIDEO)

TAJNI DETALJI SASTANKA PUTINA I DODIKA: Evo o čemu su razgovarali i šta je rekao ruski predsednik o RS (VIDEO)

Predsednik Rusije Vladimir Putin i Republike Srpske Milorad Dodik razgovarali su u Moskvi, a Dodik je nakon sastanka rekao da je sastanak bio veoma uspešan i da je ruski predsednik izarazio podršku stabilizaciji u regionu.
dodik- putin
Putin je upoznat sa dešavanjima u vezi sa referendumom u RS i poželeo je da se sve odvije mirno, rekao je Dodik u četvrtak uveče, posle sastanka za RTS.

Na zvaničnom sajtu ruskog predsednika objavljeno je da je razgovarano o situaciji na Balkanu i različitim međunarodnim pitanjima.

– Ja sam predsednika upoznao sa razvojem situacije u BiH i RS. On je ukazao na potrebu očuvanja mira i poželeo dobro svim ljudima na tom prostoru – rekao je Dodik.

Prema Dodikovim rečima, Rusija je zainteresovana za stabilnost i mir i daće svoj doprinos u tom pogledu.

– Naravno da je predsednik upoznat i sa dešavanjima vezano za referendum koji se održava. Poželeo je da sve prođe u najboljem mogućem redu i da se razvoj situacije nastavi mirno – rekao je Dodik za RTS.

“Predsednik Putin izrazio je podršku stabilizaciji u regionu, podršku Dejtonskom mirovnom sporazumu, poželeo napredak i BiH i Republici Srpskoj i u tom pogledu izrazio uverenje da Ruska Federacija svojim odnosom doprinosi stabilizaciji i ukupnom dobrom stanju stvari”, rekao je Dodik dodajući da je razgovor prošao u najboljoj mogućoj atmosferi, prenela je RTRS.

Završen sastanak Putina i Dodika u Moskvi: Pričalo se o situaciji na Balkanu i međunarodnim pitanjima

– Ovo je bila prilika da predsednika Ruske Federacije upoznam o razvoju političke situacije u BiH i da iskažem svoje mišljenje o tome, posebno ukazujući na činjenicu da je u BiH i posle 20 godina visoki predstavnik, da su u Ustavnom sudu BiH i dalje tri stranca koja dominantno odlučuju, te da se i u drugim institucijama isto tako održavaju stranci – dodao je Dodik, naveo je RTRS.

Kako je preneo Sputnjik, Putin i Dodik razgovarali su u Kremlju o ekonomskoj saradnji, bezbednosnoj situaciji na Balkanu i borbi protiv terorizma, kao i o predstojećem referendumu u Republici Srpskoj i predstojećim lokalnim izborima.

– Što se tiče referenduma, tu nije bilo nekih posebnih razgovora, osim konstatacije da je to pravo naroda – rekao je Dodik za Sputnjik, nakon sastanka sa Putinom.

On je naveo i da će građani Republike Srpske koji žive u Rusiji imati mogućnost da se izjasne na referendumu u Moskvi i na još nekoliko glasackih mesta u Rusiji.

Sastanku su prisustvovali pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakom i šef predstavništava Republike Srpske u Moskvi Duško Perović.

Pogledajte video:


(Agencije/ Izvor: RTRS)

Check Also

POTEZ POSLE KOG ZA SEVERNU KOREJU NEMA POVRATKA, A AMERIKA BAŠ TO SPREMA: „Ako učinite taj korak, smatraćemo to objavom rata!“

Severna Koreja saopštila je danas da će bilo kakvu pomorsku blokadu smatrati činom rata, javlja …