Home / AKTUELNO / KINA ZVANIČNO SAOPŠTILA: Šaljemo vojsku u Siriju!

KINA ZVANIČNO SAOPŠTILA: Šaljemo vojsku u Siriju!

Kina će navodno pomoći Sirijskoj arapskoj vojsci (SSP) u njihovoj predstojećoj borbi na jugozapadu Idlib-a, rekao je ambasador Kine u Siriji Ki Kianjin za Al-Vatan.

Prema navodima Al-Vatana, Kianjin je rekao da je kineska vojska spremna da „nekako“ učestvuje u predstojećoj ofanzivi Idlib-a, pogotovo zbog velikog prisustva boraca Ujgura u blizini Jisr Al-Shughour.

– Kineska vojska je ima imperativnu ulogu u zaštiti suvereniteta, sigurnosti i stabilnosti Kine. Istovremeno, Kina želi da učestvuje u mirovnim operacijama  – rekao je Kianjin za Al-Vatan.

Na pitanje o trenutnom odnosu između sirijskih i kineskih vojnih snaga, Kianjin je odgovorio: „Sirija i Kina vode saradnju u borbi protiv terorizma“.

– Takođe znamo da borba protiv terorizma i borbe protiv terorizma u Siriji nije samo za dobrobit sirijskog naroda, već i za kineski narod i za sve ljude na svetu –  nastavio je on.

– Postoji dobra saradnja između naše dve vojske u borbi protiv terorizma, uključujući i teroriste koji dolaze iz Kine –  dodao je ambasador.

Trenutno, kineska vojska nema snage u Siriji, ali periodično šalju savetnike da se sastanu sa Damaskom.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …