Home / AKTUELNO / KINESKI GENERAL OTKRIO: „SLOMIĆEMO AMERIKU BEZ ISPALJENOG METKA!“

KINESKI GENERAL OTKRIO: „SLOMIĆEMO AMERIKU BEZ ISPALJENOG METKA!“

Kina i Sjedinjene Američke Države imaju zajedničke političke, ekonomske i bezbednosne interese, uprkos sporu oko država u Kineskom moru.

U poslednjih nekoliko meseci i Si Đinping i Donald Tramp održali su vojne vežbe na kopnu i na vodi kako bi demonstrirali najsavremeniju tehnologiju i vojnu silu.

Kineski vojni strateg Vang Sijangsuj, međutim, tvrdi da bi njegova zemlja, ukoliko bi to bilo neophodno, mogla da skrši moć SAD, ne ispalivši nijedan metak.

On je objasnio da je trka u naoružanju postala besmislena kada je u pitanju nastojanje sila da ostvare dominaciju u svetu. U programu pod nazivom „Imperije u ratu“ na Amazonovom kanalu „Prime video“, Vang je istakao da se Kina, umesto toga, usredsredila na ovladavanje globalnom ekonomijom kako bi uspostavila potpunu kontrolu nad svetom.

– Nova pretnja više nije direktna konfrontacija zemalja. Danas to više nije borba oružja protiv oružja, aviona protiv aviona i tenka protiv tenka – objasnio je on.

– Konfrontacija poprima mnoštvo različitih oblika u različitim oblastima, na primer u domenu finansija, ili medija – rekao je Vang i dodao da su ciljevi nove vrste konflikta „jednaki kao i u slučaju vojnog sukoba“:

– Želimo da prisilimo neprijatelja da prihvati određene uslove.

Iako je to i dalje rat, on prevazilazi vojne okvire, mi to nazivamo „neograničenim ratom“ – rekao je strateg.

Check Also

RUSKI „TERMINATOR“ UŠAO U DONBAS! (VIDEO)

Tokom ruske specijalne operacije na ukrajinskoj teritoriji, pravi snimci sa lica mesta periodično se pojavljuju …