Home / AKTUELNO / KINESKI MILIJARDER ŠOKIRAO AMERIKU: Kina ima preko 25.000 špijuna koji rade u Americi i koji su spremni da je unište u svakom trenutku

KINESKI MILIJARDER ŠOKIRAO AMERIKU: Kina ima preko 25.000 špijuna koji rade u Americi i koji su spremni da je unište u svakom trenutku

Kineski milijarder, Guo Vengui, upozorio je da Kina ima preko 25.000 špijuna koji rade u Americi i koji su spremni da unište SAD u svakom trenutku.

500

Ovaj milijarderski investitor, koji je napustio Kinu i preselio se u Njujork, kaže da su od 1980-ih godina kineski špijuni tajno preplavili Ameriku kako bi srušili vladu i uništili ključnu infrastrukturu.

Trebalo bi da ova upozorenja, koja su izneta u nedavnom intervjuu shvatimo veoma ozbiljno, tvrdi The Freebeacon

Guo je rekao da su se kineske obaveštajne operacije u SAD naglo povećale nakon Kongresa komunističke partije 2012. godine, koji je doveo trenutnog lidera Si Đinpinga na vlast.

“Pre 2012. godine, Kina je imala oko 10.000 do 20.000 agenata koji su radili u SAD,“ rekao je on. “Ovi agenti su poslati da rade u SAD tokom perioda od 50 godina, i radili su za odbranu režima u Kini.“

Prema rečima ovog biznismena, odbrambena obaveštajna služba je bila uglavnom fokusirana na učenje o SAD. Operacije su zatim 2012. godine promenile na “ofanzivno“ špijuniranje, rekao je on.

“Pod ofanzivnim operacijama mislim na to da budu spremni da unište SAD na načine na koje mogu,“ rekao je Guo.

A ovi špijuni se ne sastoje samo od kineskih imigranata. Kako kaže Guo, mnogi od njih su izdajnički Amerikanci koji su prodali svoju zemlju za platu, i mogu biti nemilosrdni.

Kineski bužet za prikupljanje obaveštajnih podataka pre 2012. godine bio oko 600 miliona dolara godišnje.

Oko 2012. godine, kineski lideri su doneli odluku da pošalju još 5.000 špijuna u SAD. “Neki od njih su bili poslati kao studenti, neki kao biznismeni, a neki kao imigranti, ali kad se sve zbroji, to je 5.000,“ rekao je Guo.

“Pored toga, oni su razvili između 15.000 i 18.000 drugih špijuna, a oni nisu direktno poslati, već su razvijeni unutar SAD-a.“

Regrutovani agenti nisu ograničeni na Azijate i kineske-Amerikance, već obuhvataju sve etničke grupe, uključujući Hispano, crnce i belce.

“A sada je budžet između 3 i 4 milijarde dolara godišnje, a to je informacija od pre mesec dana,“ rekao je on.

Guo je rekao da se američke kontraobaveštajne agencije suočavaju sa nekoliko problema, uglavnom sa nedostatkom znanja o kineskim obaveštajnim službama.

“Ne znate koje su organizacije u Kini odgovorne za slanje tih špijuna, kako njima upravljaju i za koju svrhu,“ rekao je on. “A SAD imaju vrlu legalističku perspektivu u pogledu pitanja špijuniranja. Ipak, za Kinu, njihove metode nisu ono što SAD misle.“

“Ovi špijuni, kada dođu u SAD, mogu da spavaju okolo, mogu da vam stave otrov u čašu vina da vas ubiju; potpuno beskrupulozno,“ rekao je on.

Što se tiče njihovih ciljeva, Guo tvrdi da su špijuni tu uglavnom da bi ukrali vojne tehnologije. Ali, tu su takođe i da “kupe“ visoke zvaničnike vlade, kao i političke i korporativne elite koje Kini mogu dati povoljne poslovne ugovore. A ono što je najstrašnije je to da su ti špijuni ugradili zlonamerni softver u američke najvažnije infrastrukturne sisteme, i temeljno infiltrirali glavne vladine dobavljače oružja.

Što pokreće važno pitanje. Kako je američka vlada dozvolila da se to desi? Zar svemoćna mreža nadzora NSA-e nije sposobna da uhvati te ljude?

Očigledno ne. Čini se da su prodali svoju slobodu za sigurnost, ali negde duž puta nisu dobili nikakvu sigurnost. Dok je američka vlada bila zauzeta finansiranjem i obučavanjem pobunjneika po svetu, prihvatanjem rasprostranjenog vladinog nadzora i uništavanje građanskih sloboda, oni su prevideli poplavu kineskih špijuna koji su se infiltrirali na svakom nivou njihovog društva.

Možete to nazvati nekompetentnošću, ali to bi takođe moglo biti i nešto mnogo gore. Kao što je Džoel Skusen mnogo puta istakao, američka vlada je preplavljena globalistima koji imaju skrivene planove. Oni žele da dovedu do još jednog svetskog rata između SAD-a, Kine i Rusije, što će dovesti do uništenja Amerike, i napraviti put za globalnu vladu. Kao deo tog plana, na svakom koraku su podrivali Ameriku u nadi da će ona izgubiti rat protiv Kine; rad koji oni orkestriraju. Možda su kao deo tog napora oni potražili drugačiji način kako da kineska vlada ukrade i kompromituje američku infrastrukturu i napredne vojne tehnologije.

Bez obzira na to šta je u pitanju, ako je Guo u pravu, onda je Amerika teško kompromitovana nacija koja nije u poziciji da se bori u još jednom svetskom ratu.

Webtribune.rs

Check Also

HAOS U BRISELU: DESETINE HILjADA NA ULICAMA, SUKOBI S POLICIJOM, SUZAVAC.. (VIDEO)

Na desetine hiljada ljudi marširalo je danas centrom Brisela u znak protesta zbog pooštrenih ograničenja …