Home / AKTUELNO / KO STOJI IZA AKCIJE ROSU? Pacoli otkriva: Haradinaj je sve znao..

KO STOJI IZA AKCIJE ROSU? Pacoli otkriva: Haradinaj je sve znao..

Premijer Ramuš Haradinaj u potpunosti je bio obavešten o policijskoj akciji na severu Kosovske Mitrovice, kada je hapšen Marko Đurić, kaže ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli.

Pacoli je za RTK rekao da je Đurićev zahtev da uđe na Kosovo bio odbijen, ali da je srpski zvaničnik odbijao to da prihvati.

– Đurić je insistirao da dođe, bilo je nekoliko telefonskih poziva od srpskih zvaničnika, vlade, ali Đurić je rekao da će ići, to je naša zemlja, i niko nas ne može sprečiti – rekao je Pacoli.

On je još naveo i da nije delovao samostalno, da je „premijer bio obavešten, ništa nije urađeno bez koordinacije sa njim“.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić uhapšen je pre dva dana u Kosovskoj Mitrovici, kada su pripadnici ROSU pod punom ratnom opremom upali na tribinu o unutrašnjem dijalog u Mitrovačkom domu, odakle su ga izveli sa kapuljačom na glavi i lisicama.

Tom prilikom, bacaili su i suzavac i šok bombe kako bi „smirili“ okupljene građane. Đurić je odatle prebačen u policijsku stanicu u Prištinu, a u večernjim satima preko Merdara vraćen u centralnu Srbiju.

Nakon ovih događaja, na Kosovu se posvela rasprava oko toga ko je bio upoznat sa akcijom kosovskih specijalaca, pa su prsti najpre bili upereni u kosovskog predsednika Hašima Tačija, za koga se spekulisalo da je bio inicijator cele priče i dao nalog za hapšenje.

Nakon toga, „loptica“ se prebacuje na premijera Haradinaja, odnosno vladu Kosova koja je, pišu prištinski mediji, bila upoznata sa akcijom koja je sprovedena u ponedeljak.

Check Also

DANAS DVA VELIKA PROTESTA U BEOGRADU

Nakon jučerašnje blokade puteva širom Srbije, danas će u Beogradu biti održana dva protesta – …