Home / AKTUELNO / KOMANDANT VOJNO-MORNARIČKE FLOTE VLADIMIR KOROLJOV: Ova planeta je premala da biste ratovali protiv Rusije!

KOMANDANT VOJNO-MORNARIČKE FLOTE VLADIMIR KOROLJOV: Ova planeta je premala da biste ratovali protiv Rusije!

500

Vojno-mornarička flota Rusije raspolaže svim sredstvima za kontrolu situacije u bilo kojem delu svetskog okeana, izjavio je u subotu za televizijski kanal „Rusija 1“ glavni komandant Vojno-mornaričke flote Vladimir Koroljov.

„Vojna mornarica ima sve što je potrebno za kontrolu situacije u bilo kojoj oblasti svetskog okeana“, odgovorio je Koroljov na pitanje da li Vojno-mornarička flota Rusije prati manevre američke mornarice.

Ranije je potpredsednik SAD Majkl Pens izjavio da će američka ofanzivna avijacija u sastavu vojne mornarice, na čelu sa nosačem aviona „Karlom Vilsonom“, ući u Japansko more za nekoliko dana.

Ove sedmice američka vojska je saopštila da će „Karl Vilson“ biti u blizini obala Severne Koreje za oko mesec dana.

Pentagon je ranije saopštio da će se nosač aviona uputiti u zapadni deo Tihog okeana iz Singapura.

Situacija u vezi sa Severnom Korejom naglo se pogoršala nakon približavanja američkih vojnih brodova Korejskom poluostrvu, pošto su nakon američkog napada na Siriju mediji počeli da preispituju mogućnost istih takvih dejstava protiv Severne Koreje.

(Agencije)

Check Also

SVET U ŠOKU ŠTA SU KINEZI SMISLILI I ZA ŠTA ĆE GA KORISTITI: ŠALjU U ORBITU VEŠTAČKI MESEC

Nova alternativa staroj, dosadnoj uličnoj rasveti, veštački mesec, osvetljavaće delove jugoistočne Kine. Kina planira da …