Home / AKTUELNO / KORAK DO HAOSA- Putin odgovorio Trampu: Reakcija Rusije u slučaju novog napada na Siriju uslediće odmah!

KORAK DO HAOSA- Putin odgovorio Trampu: Reakcija Rusije u slučaju novog napada na Siriju uslediće odmah!

putin

Malo je verovatno da će se Rusija direktno umešati u odbijanje novog napada na Siriju, PVO sistemi sposobni su da samostalno odbiju svaku pretnju, ali ako ruske trupe na teritoriji Sirije budu napadnute odgovor će uslediti odmah, rekao je zamenik predsednika Odbora za odbranu Državne dume Rusije Jurij Švitkin.

Portparol Bele kuće Šon Spajser izjavio je da SAD ne isključuju dalje napade na Siriju u slučaju novih hemijskih napada.

– Mislim da je malo verovatno da se Rusija direktno umeša u odbijanje napada, a one mere koje su preduzete nakon prvog raketnog napada, po mom mišljenju, trenutno su dovoljne.

U svakom slučaju na osnovu onoga što mi možemo da uradimo u okviru međunarodnih pravnih odnosa i da bi sirijska vojska sama mogla da odreaguje – rekao je Švitkin.

On je istakao da se na teritoriji Sirije nalaze ruski vojni objekti.

– A ako bude postojala pretnja našim jedinicama, Tramp i njemu slični će shvatiti do čega to može da dovede. Naravno, ovde neće biti nikakvih reči, već će doći do prave akcije – istakao je on.

(sputniknews.com/Vestionline)

 

Check Also

POČELO JE – PRIPREME ZA INVAZIJU: Venecuela zatvorila granicu s Brazilom

Venecuela zatvara granicu s Brazilom, a razmatra i mogućnost zatvaranja granice s Kolumbijom, saopštio je …