Home / TEMA DANA / RAZOTKRIVENA NAMEŠTALjKA U REŽIJI SAD: Svedok Asadovog masakra je DžIHADISTA!

RAZOTKRIVENA NAMEŠTALjKA U REŽIJI SAD: Svedok Asadovog masakra je DžIHADISTA!

Britanski doktor Šadžul Islam, koji je svedočio da vojska sirijskog lidera ubija civile hemijskim oružjem, pripada džihadističkoj grupi. U Londonu je optuživan za terorizam i izbačen je iz lekarske komore

sirija- rat- otac- decak- dete

Britanski lekar Šadžul Islam (33), kog su zapadni mediji nazvali herojem nakon što se pojavio u TV prilogu kako leči žrtve hemijskog napada u Siriji, zapravo je džihadista.

Svedočenje tog čoveka, koji je bio optuživan za terorizam i koji je izbačen iz britanske lekarske komore, uzeto je kao ključni dokaz da je predsednik Sirije Bašar el Asad pobio svoj narod.

Kidnapovao novinare

Kako mediji u Londonu navode, američki predsednik Donald Tramp naredio je u petak napad na vazduhoplovnu bazu sirijske vojske Šajrat u provinciji Homs na osnovu svedočenja terorista, odnosno lažnih izveštaja.

– Ceo svet je gledao prilog u kom Islam, predstavljajući se kao britanski lekar i humanitarac, priča o strašnim posledicama Asadovog hemijskog napada u gradu Han Šejhun, u provinciji Idlib. On moli zapadne sile da zaustave Asada i njegovog saveznika ruskog predsednika Vladimira Putina, koje optužuje za pokolj civila.

Tvrdi da Rusi i sirijski režim svakodnevno bombarduju bolnice i da su u 80 odsto slučajeva žrtve žene i deca. Njegova srceparajuća priča poslužila je Americi kao dokaz da sirijski režim u saradnji s ruskom vojskom čini zločine protiv čovečnosti – pišu britanski mediji.

Međutim, ispostavilo se da Islam pripada džihadističkoj grupi koja otima zapadne reportere na ratištu u Siriji.
Tužilaštvo u Londonu teretilo ga je još 2012. da je oteo britanskog novinara Džona Kantila i njegovog holandskog kolegu Jeruna Urlemansa.

Obojica su u jednom trenutku pokušala da pobegnu i bila pritom ranjena. Holanđanin je uspeo da se izvuče, međutim, Kantila je nakon svega zarobio ISIS.
On je i dalje u zarobljeništvu, a džihadisti povremeno puštaju snimke kako za njih izveštava sa ratišta i preti Americi, Britaniji i ostalim zapadnim zemljama.

Uprkos tome što su optužbe protiv Islama bile veoma ozbiljne, one su pale u vodu. Slučaj je propao 2013. zbog toga što dva ključna svedoka tužilaštva nisu smela da iznesu svoje svedočenje. Urlemans je naveo da ne može da govori da ne bi ugrozio život svog kolege Kantila, a drugi svedok se povukao iz straha za sopstveni život.

Urlemans je kasnije poginuo izveštavajući iz Libije, tako da njegovo svedočenje nikad nije osvanulo u javnosti.
Islam je tako pušten iz najčuvanijeg zatvora u Londonu i vraćen je na posao lekara.

Međutim, u martu 2016. izbačen je iz britanske lekarske komore i zabranjeno mu je bavljenje medicinom zbog nesavesnog lečenja. Mediji u Britaniji nikad nisu doznali šta je tačno uradio jer je njegovo saslušanje bilo iza zatvorenih vrata.

Od tada je Islam u nekoliko navrata snimljen na ratištu u Siriji sa lekarskom opremom. Izveštaji govore da na frontu leči uglavnom džihadiste.

Zaštita Al Kaide

Jedan od prvih koji je otkrio detalje iz Islamove biografije jeste kolumnista britanskog „Dejli mejla“ i bivši dopisnik iz Moskve i Vašingtona, kao i ratni reporter Piter Hičens. On kaže da Islamovo svedočenje nikako nije trebalo da bude uzeto kao bilo kakav dokaz.

– Poznato je da niko od zapadnih kolega ne može da uđe u Han Šejhun, gde se dogodio navodni hemijski napad, zato što taj grad i okolinu kontrolišu teroristi. Svaki novinar koji bi se tamo pojavio bio bi kidnapovan u roku od nekoliko sati. To znači da svaki izveštaj koji dolazi odande priređuju teroristi.

To je grupa Džabat fateh al Šam, poznatija kao Al Nusra front, odnosno sirijski ogranak Al Kaide – objašnjava Hičens.
On dodaje da je to sirijska „umerena opozicija“ koju Zapad sve vreme podržava i naoružava.

– To je ista ona grupa koja je izvela teroristički napad u SAD 2001. Jedina razlika između Islamske države i Al Nusra fronta je ta što mi bombardujemo ove prve, a idemo naruku Al Kaidi – navodi Hičens.

(Informer.rs)

 

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …