Home / AKTUELNO / KRIMINOLOG SPASIĆ UŽIVO NA TV PINK: „Očekujem da neko pukne, moramo dobiti priznanje!“ (VIDEO)

KRIMINOLOG SPASIĆ UŽIVO NA TV PINK: „Očekujem da neko pukne, moramo dobiti priznanje!“ (VIDEO)

Policijska istraga trebalo bi da obuhvati veći krug ljudi, koji će biti ispitani u okviru potrage za monstrumom koji je ubio pevačicu Jelenu Krsmanović Marjanović.

500- Jelena- Marjanovic- Foto- TelegrafFoto: Telegraf

Premda je od ubistva prošlo 25 dana, taktika istrage mora da se promeni, mišljenja je Božidar Spasić, kriminolog i bivši operativac SDB. Dodaje da nedostatak DNK čini istragu specifičnom.

– Posle 20 godina policija se suočava s ubistvom u kojem nema DNK tragova i trenutno neme informaciju o tome ko je ubica Jelene Marjanović – navodi Boža Spasić.
Ovakav tok istrage ukazuje na to da je policija sada mora da radi „pešice“, odnosno da ide sa beležnicom od kuće do kuće.

Spasić ipak navodi da činjenica da je od ubistva prošlo 25 dana, ukazuje na kriminalističku taktiku. Reč je, naime, o strategiji koja treba da dovede do toga da ubica „pukne“.

On ipak ne misli da suprug Zoran Marjanović ima saznanja o ubistvu, jer bi u suprotnom, do sada „progovorio“. Spasić smatra da policija treba da prošiti potragu na širi krug ljudi.

– Očekujem da neko pukne, moramo dobiti priznanje – navodi Spasić, koji rad policije ocenjuje pozitivno i smatra pohvalnim to da se „bez pouzdanih dokaza ne ide grlom u jagode“.

On nema sumnju da je ubijena pevačica poznavala ubicu, da mu je slobodno prišla, da su se svađali, i da ju je posle toga odgurnuo, a zatim ubio palicom.

– Nasip u Borči tako je postavljen da je ubica mogao da ostavi prevozno sredstvo na putu i tako pobegne sa mesta zločina – objašnjava Boža Spasić.

Veliko interesovanje medija za ovaj slučaj on tumači kao svojevrsni pritisak da se ovo ubistvo ne zaboravi, mada dodaje da se preteralo sa pisanjem o porodici ubijene pevačice.

Pogledajte video:

(Kurir)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …