Home / AKTUELNO / KRITIČNO- Vučić sazvao vanrednu sednicu: Austrija, Hrvatska, Slovenija i Makedonija zatvaraju granice!

KRITIČNO- Vučić sazvao vanrednu sednicu: Austrija, Hrvatska, Slovenija i Makedonija zatvaraju granice!

Na osnovu dogovora zemalja Šengena, Srbija je obaveštena da će doći do zatvaranja granica Slovenije i Austrije. Hrvatska razmatra zatvaranje svoje granice, što je već danas najavila i Makedonija.

vucic

Po povratku premijera Vučića sutra iz Bujanovca i Preševa oko 21 sat biće održana još jedna sednica Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, javila je Radio-televizija Srbije.

Na toj sednici će se razmatrati stav Srbije po tom pitanju.

Podsećamo, Francuska će u petak, 20. novembra, na vanrednoj sednici ministara unutrašnjih poslova EU, zatražiti da Evropa uvede hitnu unutrašnju kontrolu granica i privremenu suspenziju Šengenskog sporazuma, objavio je danas britanski Telegraf.

„Francuska će ove nedelje pozvati na efektivnu suspenziju Šengenskog sporazuma na otvorenim granicama širom Evrope, kao i da druge evropske zemlje uvedu kontrolu na granicama unutar slobodne evropske zone“, preneo je Telegraf, pozivajući se na neimenovane diplomatske izvore.

Ovakav radikalan korak uslediće posle masakra u Parizu u petak uveče, kada je ubijeno 129 osoba.

Veliki broj analitičara već neko vreme upozorava da bi problem migranata i izbeglica mogao „srušiti EU“, a najnoviji politički potezi i odluke evropskih zemalja svedoče da bi ta upozorenja i crne slutnje mogle biti uskoro stvarnost.

Ukoliko dođe do blokade granica u EU, to će prourokovati nove političke tenzije i probleme između članica EU, a jačanje desnice u celoj Evropi će aktuelizovati pitanje izlaska određenih članica iz Evropske Unije.

Na prvom mestu, to su Francuska i Velika Britanija koje se nalaze praktično pred referendumom o izlasku iz EU.

(Tanjug, rs.sputniknews.com, Pravda)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …