Home / U FOKUSU / Ako Hrvatska zatvori granice prema Srbiji, Balkan čeka veliki problem!

Ako Hrvatska zatvori granice prema Srbiji, Balkan čeka veliki problem!

pozar- demonstracije- protesti
Pooštrene su bezbednosne mere prema novopristiglim izbeglicama koje svakodnevno dolaze u Hrvatsku, prenose hrvatski mediji.

Nakon terorističkog napada u Parizu, ponovo je aktuelizovano moguće zatvaranje hrvatske granice prema Srbiji i zabrana ulaska izbeglica, iako u hrvatskoj javnosti postoje upozorenja da bi to bio vrlo loš potez jer bi u tom slučaju migranti prema Hrvatskoj krenuli preko BiH, pa bi Hrvatska morala zatvoriti i granicu prema toj zemlji.

U tom slučaju bi u BiH za kratko vreme moglo doći više desetina, pa i stotina hiljada izbeglica, među kojima i određeni broj radikalnih elemenata.

To bi za BiH, ali i Hrvatsku bio veliki bezbednosni problem jer je teško očekivati da bi bezbednosne službe BiH mogle kontrolisati tu situaciju.

Prema saznanjima „Jutarnjeg lista“, dosad nijedno lice među više od 300.000 izbeglica koje su prošle kroz Hrvatsku nije bilo registrovano na Interpolovoj poternici.

Svi lični podaci koji se prikupe od izbeglica, proveravaju se sa partnerskim obaveštajnim službama i putem Interpola.

Informacija da je Ahmed Almuhamed, jedan od osumnjičenih za napad u Parizu, prošao kroz prihvatni centar u Opatovcu digla je na noge hrvatske bezbednosne službe, pa se proveravaju svi njegovi kontakti, ruta kojom je putovao i s kim je bio u društvu tokom boravka u Hrvatskoj.

(Srna)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …