Home / AKTUELNO / KRVAVI PLAN ISLAMSKE DRŽAVE: Spremaju napad na Republiku Srpsku!

KRVAVI PLAN ISLAMSKE DRŽAVE: Spremaju napad na Republiku Srpsku!

isil- dzihadisti- teroristi

Sledeći krvavi teroristički napad ekstremista Islamske države mogao bi da bude u Bosni i Hercegovini, odnosno u Republici Srpskoj!

Ovo dramatično upozorenje najavila je Vlada Velike Britanije. U svom „savetu za inostrana putovanja“, koji se nalazi na zvaničnom sajtu britanske vlade, doslovce stoji da bi teroristi IS mogli da na napadnu Sarajevo i Banjaluku.

– Teroristi će verovatno pokušati da izvrše napade u Bosni i Hercegovini. Mete mogu biti mesta koja posećuju stranci – piše u dopisu, uz podsećanje na dva teroristička napada u Zvorniku i Sarajevu 2015. godine.

Aleksandar Vranješ, savetnik Milorada Dodika, kaže da ovakvu informaciju treba ozbiljno shvatiti.

– RS upozorava na mudžahedine, pripadnike bele Al Kaide, vehabije, selebije, regrute IS, terorističke napade u Zvorniku, Bugojnu, na ambasadu SAD, i slične stvari već godinama. Međutim, to se ignoriše.

Čak su na Zapadu to posebno zanemarivali. A sada su ođednom u čudu kako su to čuli iz Velike Britanije… Ali, ako je išta dobro, možda, EU i SAD i Velika Britanija sada to shvatile ozbiljnije i ulažu više resursa da se opasnost od terorizma u BiH umanji – smatra Vranješ.

I vojni analitičar Vlade Radulović kaže da ova upozorenja nisu šala.

– BiH je nakon devedesetih godina postala rasadnik radikalnog islamizma. U prilog tome ide i činjenica da je kraj rata 1995. godine jedinica El Mudžahid dočekana s oko 1.700 boraca.

Većina terorističkih napada, od SAD preko Evrope do Bliskog Istoka, bila je u direktnoj ili indirektnoj vezi s državljanima BiH, odnosno ljudima koji su boravili ili se obučavali u nekom od brojnih kampova. Dodatni problem je i ubrzana radikalizacija BiH – zaključuje Radičević.

(Izvor: Srbija Danas / Informer)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …