Home / AKTUELNO / AMERIKANCI SPREMAJU NEŠTO KRUPNO: Troše milijarde dolara na vojno prisustvo u OVOM DELU SVETA! (VIDEO)

AMERIKANCI SPREMAJU NEŠTO KRUPNO: Troše milijarde dolara na vojno prisustvo u OVOM DELU SVETA! (VIDEO)

amerika vojska specijalne jedinice

Pentagon podržava plan investiranja oko 8 milijardi dolara za povećanje prisustva SAD u Pacifičkom regionu tokom narednih 5 godina, piše list „Volstrit džurnal“.

SAD mogu da povećaju svoje prisustvo u regionu modernizacijom vojne infrastrukture, izvođenjem dodatnih vojnih vežbi i raspoređivanje dodatnih snaga i brodova, piše list, navodeći da administracija predsednika SAD Donalda Trampa izrađuje svoju politiku prema Aziji.

Plan je prvobitno stigao kao predlog pod nazivom „Inicijativa pacifičke stabilnosti“ od strane senatora DŽona Mekejna i naišao je na podršku drugih američkih zakonodavca, ministra odbrane SAD DŽejmsa Matisa i šefa Pacifičke komande ratne mornarice SAD admirala Hari Harisa.

„Ta inicijativa bi mogla da poveća vojnu snagu SAD posredstvom subvencija potrebnih za ispravljanje našeg položaja u regionu i poboljšanje rada infrastrukture, kao i finansiranje dodatnih vojnih vežbi…“, saopštio je Mekejn Harisu tokom rasprave u Kongresu.

Pristalice predloga nisu govorile o tome kako planiraju da dobiju novac za realizaciju plana. Trampova administracija je zatražila dodatna sredstva za vojne rashode tokom finansijske godine i želi da poveća rashode za 54 milijarde dolara u 2018. godini, piše list.

Pogledajte video:


(rs.sputniknews.com)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …