Home / AKTUELNO / Predsednik DNR upozorio javnost: Ukrajina će imati kakav-takav unutrašnji mir još samo nekoliko meseci, a onda kreće pakao..!

Predsednik DNR upozorio javnost: Ukrajina će imati kakav-takav unutrašnji mir još samo nekoliko meseci, a onda kreće pakao..!

zaharcenko- aleksandar

 

U KIJEVU, glavnom gradu Ukrajine, startovala je Pesma Evrovizije.
Moglo bi se pomisliti: srećna zemlja, sa glavnim gradom koji je „prestonica evropske pesme“. A nije. Pogotovo kad se gleda iz Donbasa.

Predsednik Donjecke Republike, Aleksandar Zaharčenko, čak je ponovo ocenio da će Ukrajina u sadašnjem stanju, sa kakvim-takvim unutrašnjim mirom, postojati još samo nekoliko meseci.

Ukazao je da je Ukrajina za poslednja dva meseca „izgubila sve što je još nekako mogla popraviti“. Pa naglasio: „Ukrajina je već prošla tačku posle koje nema povratka. Krenuli su procesi koji se više ne mogu zaustaviti“.

Zaharčenko je sam naveo na šta misli, a govorio je samo o primerima koji se tiču delova Donbasa koji su još pod kontrolom (okupacijom) Kijeva:

„Od šest velikih toplana – pet više ne radi. Masovno se zatvaraju preduzeća.

Mariupolj pola godine neće imati toplu vodu (grad je decenijama imao centralizovano snabdevanje). Srednja klasa gotovo više i da ne postoji. Počela su masovna otpuštanja sa posla. Ukrajinska železnica će otpustiti najmanje 14.000 ljudi“.

Dodao je da Kijev nikome neće plaćati nikakve kompenzacije niti zaostale plate. Obećao je da će DNR, koliko god bude mogla, pomoći stanovnicima Donbasa koji žive van trenutne teritorije Donjecke Republike.

Za razliku od Zaharčenka, poznati ruski pisac Zahar Prilepin, koji je zamenik komandanta bataljona specijalaca armije DNR, obratio se celoj Ukrajini.
„Draga braćo i nebraćo sa druge strane.

Ako vas ne obaveste o gubicima koje ste imali kod Gorlovke 5. maja – to će značiti da vas laži i prave vas budalama… Samo da ste videli kako je vaša oklopna tehnika žurno ostavljala položaje koje je držala!“

Prilepin se posebno obratio mlađim muškarcima Ukrajine:

„Ne idi, sine, u ukrajinsku armiju. Idi u Rusiju, idi u Poljsku, idi bilo gde. Sakrij se. Ovo nije tvog rat. Ovo čak nije ni rat protiv tebe. Ovo je rat za tebe“.

(Agencije)

 

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …