Home / AKTUELNO / Kusturica odgovorio Sidranu: Šta drugo može da piše duhovni beskućnik, koji se pretvara u bojler koji rđa i curi!

Kusturica odgovorio Sidranu: Šta drugo može da piše duhovni beskućnik, koji se pretvara u bojler koji rđa i curi!

Sarajevski pjesnik, duhovni beskućnik, Abdulah Sidran, napisao je da se Emir Kusturica pretvorio u Panteliju. Šta drugo može da piše čovjek koji se naočigled svoga naroda pretvara u bojler koji i gore i dole rđa a curi i pišti na sve strane.

kusturica

Svaki čas se iščekuje da Akademik svečano eksplodira. Kako bojleru i dolikuje ?!

Šta drugo da radi nego da zamišlja kako se drugi likovi iz njegovog života pretvaraju u nešto drugo. Ne moraju se listati knjige iz psihoanalize da bi se došlo do srži Sidranovih govnarija. To se traži po kontejnerima velikih pjesnika gdje je čovjek bojler čeprkao čitav život tražeći inspiraciju. Lista osoba kojima Sidran duguje novac je poduga i da bi dugovanja bila otpisana Sidran mijenja biografije svojih savremenika !

Ako je Kusturica u ratu poginuo braneci Sarajevo, a Udba umjesto njega namontirala Panteliju, kako je onda Sidran 2008. godine, u aprilu, došao na Mećavnik da ponudi Kusturici scenarij cija bi naplata obezbjedila penziju koju nije zaradio braneći Sarajevo i pišući borbene stihove “Naša je Drina, Meka i Medina!”.

Dolazak na Mećavnik je bio stari trik sarajevskog šibicara: stavio je na sto napisane tri stranice koje bih ja trebalo da ponovo napišem onda i snimim film! Čak i da nije tako što ne ode Panteliji nego dodje do Kusturice? Kada je nešto kasnije bio na pragu da izgubi očinji vid i kada u Sarajevu nije bilo sponzora (kažu tamo nema mjesta gdje se nije provalio ) stigao je kod Kusturice po pomoć da operiše katarktu!? Kako je onda Kusturica a ne Pantelija izvadio iz džepa pet hiljada eura i poslao ga u Sveti Vid gdje imaju podaci ko je operisan a ko je dao novac!

Kada je shvatio da nema ništa od prodaje izanđalog scenarija, zašto se kasnije u intervjuu Ninu pravdao da je za operaciju katarakte “odradio” knjigu “Smrt je neprovjerena glasina” koju potpisuje Kusturica a ne Pantelija.!

Abdulah Sidran je od malih nogu izražavao potrebu da svoju sitnu dušu ukrupni. Kao zaludni turista koji po mjenjačnicama velikog grada traži da mu sitniš od sto eura neko da u papirnoj novčanici. On je zapravo činio sve da ne bude sarajevski miš i zato je pisao poeziju. Posvecivao je Branku Mikulicu, Titu i poput morske drhtulje ženama koje nije mogao da povede u krevet. Tu je bio iskren .. Šteta sto se tada već nije pojavila ideja o Panteliji pa da čovjek koji se uspješno pretvorio u bojler ne doživi slavu koja mu nije pripadala

Ovako, pišući svoje govnarije, živi u ćorsokaku, mijenja uvjerenja brže od vremenskih promjena u gradu gdje živi. Prije dvije godine pisao je u Oslobođenju, dok se nadao da će uzeti lovu: “Protećiće jos mnogo Miljacke dok se ne rodi talenat kao sto je Kusturica”. Kada je vidio da nece maznuti svoju milju onda me proglasio mrtvim.

Kakav pokusaj reketiranja. Po logici bojlera koji rđa i curi na sve strane ja bih trebalo da dokazujem kako sam malo živ, a ta istina je mogla da se potvrdi davanjem novca. Tako bih Sidranu dokazao novcem da sam živ i kako” my name is not Pantelija?” A šta ako bi se ustanovilo da je zapravo Sidran u Siriji poginuo kao i mnogi njegovi sunarodnjaci koji se borili protiv Bašara i da je ovaj bojler koji pred nasim očima curi samo zamjena teze?

Čak iako je živ, sumnjam da ćemo se više ikada gledati, ali je važno da nešto sazna prije smrti! I Do sada si me Avdo držao veoma nisko i zato imaš pozdrav od avde!

Emir Kusturica

Tekst je, uz dozvolu Kusturice, preuzet s portala www.iskra.co

Check Also

NOVINAR ZATRESAO CELU DRŽAVU TEKSTOM: MRZIMO NOVAKA JER NIJE KUKAVICA KAO MI AUSTRALIJANCI!

Tekst kolumniste portala “Spektator”, Džejmsa Mekfirsona izazvao je ogromne potrese u Australiji! Zašto je tako, …