Home / TEMA DANA / „BIRN dobio novac od EU i Majkla Devenporta da govori protiv Vlade Srbije!“

„BIRN dobio novac od EU i Majkla Devenporta da govori protiv Vlade Srbije!“

Premijer Srbije Aleksandar Vučić odbacio je danas tvrdnje da je bilo manipulacija u izboru firme koja će biti zadužena za ispumpavanje vode u kopu „Tamnava-Zapadno polje“.

vucic 4

„BIRN (Balkanska istraživačka mreža), to su oni koji su lagali oko Er Srbije, oni koji su dobili pare od gospodina Devenporta i EU da govore nešto protiv Vlade Srbije. Tim lažovima recite da su opet lagali“, rekao je Vučić novinarima posle sednice Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) u Beogradu.

On je kazao da je srpska firma „Energotehnika Južna Bačka“ iz Novog Sada imala bolju ponudu od dve inostrane firme koje su konkurisale za taj posao.

„Stvarno mi je mnogo žao što smo oštetili te zapadne firme“, dodao je premijer.

BIRN: Naš tekst je 100 odsto istinit

Koordinator programa BIRN u Srbiji Slobodan Georgijev kazao je da BIRN stoji iza svojih tekstova i da je tekst o ispumpavanju vode iz kopa Tamnava 100 odsto istinit.Georgiev je kazao da ne može da komentariše to što „neko kaže da je lažov“ i da je „Ispumpavanje kopa i budžeta“ tekst koji je „čist i konzervativno napisan“.

„Mi smo objavili tekst iza koga stojimo. Naš tekst je 100 odsto tačan, sve je jasno, mi nikada ne objavljujemo stvari za koje nemamo dokaze. Žao mi je niko od kolega nije preneo taj tekst“, kazao je Georgijev.

Georgijev je dodao da je prva tačna činjenica u tekstu da Vlada nije ispoštovala rok koji je zadala za ispumpavanje vode iz kopa „Tamnava-Zapadno polje“.

(Beta)

Check Also

ŠOK OTKRIĆE! „ALBANIJA POSTALA NESTALNA ČLANICA SAVETA BEZBEDNOSTI UN PO INSTRUKCIJI VUČIĆA“

Predsednik Narodne stranke i bivši predsednik Generalne skupštine UN Vuk Jeremić izjavio je da je …