Home / AKTUELNO / LAZANSKI O KUPOVINI HELIKOPTERA MI-35: “Leteći tenk” se pokazao na ratištu u Siriji, ZA 45 MINUTA STIŽE DO PRIŠTINE (VIDEO)

LAZANSKI O KUPOVINI HELIKOPTERA MI-35: “Leteći tenk” se pokazao na ratištu u Siriji, ZA 45 MINUTA STIŽE DO PRIŠTINE (VIDEO)

Mi-35 je „leteći tenk“ koji se odlično pokazao na ratištu u Siriji, a prema rečima vojnog komentatora Miroslava Lazanskog, ova letilica, primera radi, od Beograda do Prištine stiže za 45 minuta.

U pitanju je, kako kaže, poslednja reč modernog ratnog vazduhoplovstva.

– Mi-35 ide brzinom većom od 300 kilometara na čas, pa je od Beograda do Prištine za oko 45 minuta. Odličan je za borbu protiv ciljeva na zemlji, kabina mu je oklopljena, a može da preveze malo borbeno odeljenje vojnika – navodi Lazanski.

Ministar odbrane Aleksandra Vulin prekjuče je u Moskvi sa ruskim kolegom Sergejem Šojguom dogovorio nabavku četiri helikoptera mi-35, ali i još toliko transportnih helikoptera mi-17.

– Sa transportnim helikopterom mi-17 srpske interventne trupe spremne su do Kosova da stignu za sat! Što se tiče mi-17, uz četiri najavljena i tri koja već imamo, sada ćemo još brže da prevozimo trupe tamo gde je potrebno – objašnjava Lazanski.

Pogledajte video:

Check Also

NOVINAR ZATRESAO CELU DRŽAVU TEKSTOM: MRZIMO NOVAKA JER NIJE KUKAVICA KAO MI AUSTRALIJANCI!

Tekst kolumniste portala “Spektator”, Džejmsa Mekfirsona izazvao je ogromne potrese u Australiji! Zašto je tako, …