Home / AKTUELNO / LAZANSKI POVODOM DEŠAVANJA NA KOSOVU: Brisel vodi jednu lucifersku politiku, KOMANDANT BONDSTILA NIJE SRBIN iako slavi Svetog Nikolu…

LAZANSKI POVODOM DEŠAVANJA NA KOSOVU: Brisel vodi jednu lucifersku politiku, KOMANDANT BONDSTILA NIJE SRBIN iako slavi Svetog Nikolu…

Miroslav Lazanski, pisac, novinar i vojno-politički komentator, komentarišući današnje nemire na Kosovu i Metohiji, da je Srbija pokazala svetu da nudi ruku prijateljstva, a da su to Albanci odbili.

Vojno-politički komentator tvrdi da su ovo dokaz da Albanci ne žele Srbe na Kosovu i da nemaju nezavisnu državu, kao što misle.

– To je dokaz da je to jedna divlja, kvazi država i pokazatelj da Albanci ne žele Srbe na Kosovu. Ni vlast, ni opozicija, ni većina njihovog naroda ne želi Srbe na Kosovu i to je poseta predsednika Srbije pokazala. KFOR nije mrdnuo prstom, nego su se pokrenuli tek kad je nastala blokada puteva ka Banji! Jasno je da je KFOR pristrasan, da je NATO još jednom omanuo, a da Brisel vodi jednu lucifersku politiku. Šta znaci ovo saopštenje Brisela preko Maje Kocijančić? To je ponavjanje starih stvari – jasan je Lazanski.

Miroslav Lazanski ukazuje na to da je Srbija ponudila civilizacijski dijalog, a da je to druga strana odbila.

– Mislim da je poseta predsednika bila fantastična diplomatska pobeda, pokazala je Srbija celom svetu svoje otvoreno lice, da nudi ruku prijateljstva, pomirenja, da nudi civilizacijski dijalog… Sve je to druga strana odbila! Da li će ovo biti dovoljno Briselu, EU, Americi, sponzorima kosovske kvazi nezavisnosti, ja ne znam, samo znam da je ovo pokazalo da Kosovo nije nezavisno, jer oni ne mogu da zabrane predsedniku Srbije da dođe dole, pokazalo se da ta njihova odluka ne znači ništa! E, sad što predsednik nije došao u Banju… Mislim da je dovoljno to što je održan miting u Kosovskoj Mitrovici, za sada, a videćemo šta će biti. Mi smo pokazali da nudimo civilizacijski dijalog, mirna rešenja, a oni su pokazali da nisu za to – smatra Lazanski.

On smatra da Albanci ne bi zapalili ni jedan papirić da je bar jedna američka jedinica izašla van kasarne i krenula ka barikadama.

– Evropa je tu nebitna, tu je bitan Vašington. Da je izašla jedna američka jedinica van kasarne i krenula ka barikadama pre nego što je došlo do paljevine, Albanci ne bi zapalili ni jedan papirić. E, ovo je sad ono što sam pričao kad su govorili da je došao Srbin za komandanta Bondstila, ma i on isto sluša što mu narede. Nema on veze sa Srbijom, to što on slavi Svetog Nikolu, to blage veze nema – podseća Lazanski.

Govoreći o zapadnoj politici prema Srbiji, Lazanski nema dileme da se radi o nesikrenoj politici.

– Mi moramo da znamo da je zapadna politika prema Srbiji neiskrena! Cilj posete je postignut i učinjen je maskimum u ovim okolnostima – kaže vojno-politički komentator.

Lazanski kaže da se slaže sa izjavom Vojislava Šešelja da, posle ovih dešavanja, u pregovorima u Briselu jedino treba insistirati na Zajednici srpskih opština.

– Da, treba insistirati na ZSO. Treba upozoriti Brisel, jer mi nemamo garancije da oni opet neće reći da potpisano ne važi. Treba čak i usloviti sledeću rundu pregovora tim zahtevom – saglasan je Lazanski.

(Srbijadanas)

Check Also

I DALJE HAOS U BELORUSIJI: 40.000 „OBOJENIH“U SUKOBU SA POLICIJOM, TIHANOVSKA OBJAVILA GENERALNI ŠTRAJK

UČESNICI novog beloruskog `obojenog protesta`porazbijali su kamenicama i flašama prozore na zgradi glavne policijske uprave …