Home / AKTUELNO / LIDER DSS MILOŠ JOVANOVIĆ: I Niš će postati albanski, ako Vučić uradi ono što govori, TO ĆE BITI VELEIZDAJA

LIDER DSS MILOŠ JOVANOVIĆ: I Niš će postati albanski, ako Vučić uradi ono što govori, TO ĆE BITI VELEIZDAJA

Lider DSS Miloš Jovanović izjavio je da je Vlada iz 2007. odbila predlog sličan pravno obavezujućem sporazumu koji danas nude predsedniku Aleksandru Vučiću.

“To nam je tada servirao Volfgang Išinger i mi smo rekli da nećemo. Zapad, koji radi temeljno i strpljivo, tada je odlučio: ‘učinićemo da hoćete’”, rekao je Jovanović na tribini u Kikindi, a saopštila je ta stranka.

On je ocenio da je “vrag odneo šalu” i dodao da će ako Vučić bude uradio ono što govori, to biti čin veleizdaje.

“Kao da je mesija ili bogom dan da jedan čovek reši taj problem. Nemojmo da dajemo pravno pokriće za secesiju, već reafirmišimo međunarodno pravo”, ocenio je predsednik DSS.

On je kazao da bi prihvatanje secesije KiM otvorilo geopolitičke probleme i stvaranje velike Albanije.

“Ali, to nije kraj, onda bi usledilo otvaranje pitanja Raške oblasti, pa pitanje juga centralne Srbije, a ako vlast ovako nastavi i Niš će postati albanski”, zaključio je Jovanović.

Nekadašnji ministar za KiM Slobodan Samardžić ocenio je da je pravno obavezujući sporazum u stvari “dokument o priznanju Kosova”.

“Imamo dve stalne članice Saveta bezbednosti UN koje bi stavile veto, pet članica EU koje ne priznaju nezavisnost, i još stotinak država, ali ako naši potpišu drugi neće imati razlog da ga ne priznaju”, rekao je Samardžić.

Profesor Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Srđan Šljukić rekao je da sada nije “nipošto trenutak da se dignu ruke od svega i da se Kosovo pusti u Ujedinjene nacije”.

“Realnost je promenljiva kategorija i menja se i više nema vremena sankcija kao 1992. ili bombardovanja 1999. godine”, ocenio je Šljukić.

(Beta)

Check Also

EU BLOKIRALA SVE PREGOVORE SA BEOGRADOM!

Zemlje članice Evropske unije nisu dale zeleno svetlo za otvaranje novih poglavlja, odnosno klastera, u …