Home / AKTUELNO / ŠIPTARI POKRENULI „PLAN B“ NA KOSOVU- Evo šta se sprema Srbima…

ŠIPTARI POKRENULI „PLAN B“ NA KOSOVU- Evo šta se sprema Srbima…

Vlada samoproglašenog Kosova pokrenula je „plan B“ za transformaciju Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku, jer je zbog veta srpskih poslanika nemoguće to učiniti putem ustavnih amandmana, javlja prištinski list „Koha ditore“.

Novi plan za transformaciju Kosovskih bezbednosnih snaga, kako se navodi, predviđa period od 10 godina tokom kog će biti izvršena tranzicija.

Zakonski paket koji se odnosi na organizacionu strukturu KBS poslat je kancelariji takozvanog premijera i nakon što prođe kroz proceduru biće predstavljen kabinetu vlade. Zatim se šalje na glasanje u skupštinu. Dokument ne predviđa momentalnu transformaciju, kako što je pokušano pre četiri godine, već će ukloniti neka ograničenja u vezi sa kapacitetom, mandatom i misijom KBS, preneo je list.

U kancelariji premijera potvrdili su da je zakonski paket za KBS poslat iz relevantnog ministarstva, da je stigao u vladu, ali da se još nije našao na sednici vlade.

„U interesu vlade je da se ovo dogodi što pre, ali uvek u saradnji sa strateškim partnerima“, naveli su iz kancelarije premijera za „Kohu“.

Check Also

EU BLOKIRALA SVE PREGOVORE SA BEOGRADOM!

Zemlje članice Evropske unije nisu dale zeleno svetlo za otvaranje novih poglavlja, odnosno klastera, u …