Home / AKTUELNO / Lidl zvanično ušao u Srbiju, sa 20% nižim cenama: Kupljeno zemljište u Beogradu i Leskovcu!

Lidl zvanično ušao u Srbiju, sa 20% nižim cenama: Kupljeno zemljište u Beogradu i Leskovcu!

Nemački lanac supermarketa „Lidl“ kupio je zemljište u opštini Voždovac, u blizini Trošarine, na kom će u narednom periodu biti izgrađen jedan od objekata ovog svetski poznatog lanca, potvrđeno je „Blicu“ u toj kompaniji.

lidl
Kada će početi izgradnja objekta u Ulici Save Maškovića u kompaniji „Lidl“ još ne mogu da otkriju.

– Možemo da potvrdimo kupovinu navedene lokacije u Beogradu i Leskovcu, ali datume početka gradnje i otvaranja budućih filijala trenutno nismo u mogućnosti da preciziramo. Kao što je poznato, „Lidlova“ politika poslovanja u Evropi je kupovina više zemljišta i istovremeno otvaranje više objekata. Takav način poslovanja preuzet je i u Srbiji – kažu u „Lidlu“.

Glasine o dolasku „Lidla“ u Beograd i Srbiju traju već godinama, ali do sada nije bilo poznato koliko je objekata predviđeno za otvaranje niti na kojim lokacijama u gradu.

„Lidl“ postoji još od tridesetih godina 20. veka. Danas je deo grupacije Schwarz i spada među 10 vodećih nemačkih maloprodajnih lanaca. Poznat je po niskim cenama, koje su i do 20 odsto niže od konkurentskih lanaca.

Nemački trgovinski lanac „Lidl“ kupio je danas i zemljište od 62 ara za gradnju hipermarketa u Leskovcu.

Zemljište u gradskoj svojini otkupljeno je po početnoj ceni od 625.000 evra, na javnom nadmetanju gde je ovaj trgovinski lanac bio jedini ponuđač.

Reč je o lokaciji na kojoj je sada zelena pijaca kod stare autobuske stanice, sa objektom od 300 kvadrata za prodaju mleka i mlečnih prerađevina.

Otvaranje ponude i prodaju obavili su članovi Komisije za otuđenje nepokretenosti u javnoj svojini s predsednikom Zoranom Vukašinovićem na čelu, a papire je ispred tročlane delegacije „Lidla“ potpisao Dragan DŽigoja, direktora razvoja i ovlašćeni zastupnik. Predstavnici „Lidla“ nisu imali ovlašćenje da govore o planovima i rokovima izgradnje hipermarketa u Leskovcu.

Trgovinski lanac „Lidl“ je međunarodni diskontni lanac supermarketa sa sedištem u Nemačkoj, koji posluje u 25 zemalja, a ima više od 200.000 zaposlenih u više od 10.000 filijala.

(Web-tribune.com, Blic, Beta)

 

 

Check Also

Nemački general: Nastavi li se snabdevanje Ukrajine teškim naoružanjem, eto Rusa sa tenkovima u Nemačkoj!

Berlin mora realno da proceni moguće posledice isporuke teškog naoružanja Ukrajini, izjavio je penzionisani general …