Home / AKTUELNO / Likvidacija srpskog reprezentativca plaćena 15.000 evra: Ubica je profesionalac, a zbog jednog detalja ne mogu da otkriju identitet..!

Likvidacija srpskog reprezentativca plaćena 15.000 evra: Ubica je profesionalac, a zbog jednog detalja ne mogu da otkriju identitet..!

Foto: e-stock.us/Masanori Yoshida
Foto: e-stock.us/Masanori Yoshida

Ubica Vlastimira Miloševića (33), žrtvu je čekao u podrumu zgrade u Ulici 27. marta, pokazuju tragovi koje je policija pronašla na uviđaju zločina. Operativni podaci ukazuju da je ubistvo bilo naručeno, da je angažovan plaćeni ubica kome je na ruke, za izvršenje zločina, isplaćeno 15.000 evra.

– Ubica je bio u podrumu Miloševićeve zgrade, u kojoj je živeo sa porodicom. Znao je navike svoje mete, što ukazuje da ga je pratio i čekao je da se on pojavi. Oko 7. sati, kada je Milošević izašao iz zgrade na ulicu, izašao je i on – kaže za “Blic” izvor upućen u istragu koju vodi beogradska policija.

Operativni podaci policije ukazuju da je ubistvo bilo naručeno.

– Ubistvo je izvršeno iz lične osvete. Milošević je poslednje krivično delo – nasilničko ponašenje izvršio pre deset godina i od tada je bio “čist”. Imao je porodicu i nije povezivan sa ozbiljnijim kriminalnim delima, kao što su prodaja droge i slično.

Ono po čemu je Milošević ipak bio poznat poslednje decenije je da je često umeo da se pobije. Nasilničko ponašanje ga je uvek pratilo, ali je kao reprezentativac kjokušinkaija, uvek išao na “ferku”, znači tuču bez oružja i u tome mu niko nije bio ravan.

Bio je najjači, a mnogi ozbiljni “igrači” su mu se našli na meti. Zato je jedan od pravaca istrage usmeren ka onima koje je Milošević pretukao u poslednje vreme, a druga na one koji su mogli da naruče ubistvo iz predostrožnosti, upravo zbog te njegove jačine i sklonosti ka tučama.

U tom kontekstu se ispituju Miloševićeve prijateljske veze sa ljudima iz podzemlja – sa grupom Nemanje Prodanovića, koja se bavila švercom kokaina i Vladimirom Đurovićem, koji je optužen za ubistvo Velibora Dunjića, vođe navijačke grupe “Hijena” u maju 2014. Đurović je od tog zločina, u bekstvu.

On je po izlasku Miloševića iz zgrade u ponedeljak u 7. sati ujutru krenuo za njim ka Takovskoj ulici, gde je i ugrabio prvu priliku da zapuca. Žrtvu je najpre pogodio u noge, a pošto Milošević nije pao, nastavio je da trči ka njemu sve do tramvajskih šina, gde je Miloševiću pucao u glavu.

Beksrupulozno ubistvo u centru Beograda, ubica je izvšio maskiran fantomkom, tako da nijedna od nadzornih kamera nije snimila njegovo lice. Pucao je iz “škorpiona”, koji nije pronađen.

(Telegraf.rs / Blic/ Tamara Marković Subota)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …