Home / AKTUELNO / LUKAŠENKO: AKO POLJSKA POVUČE TAJ POTEZ- POČINJE TREĆI SVETSKI RAT!

LUKAŠENKO: AKO POLJSKA POVUČE TAJ POTEZ- POČINJE TREĆI SVETSKI RAT!

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko kritikovao je predlog Poljske da pošalje u Ukrajinu zapadni mirovni kontingent, naglasivši da bi to značilo treći svetski rat.

„Vidite, ovi poludeli Poljaci već predlažu da se taj (predsednik SAD Džozef Bajden) pozove sa druge strane okeana i počinju da ga podstiču: hajde da formiramo mirovnu misiju od 100.000 vojnika i uvedemo je kroz Lavov u Ukrajinu. Shvatate li da je to Treći svetski rat? Šta mislite, mi ćemo u tom slučaju ostati nevinašca?“, rekao je Lukašenko.

„Imajući u vidu vaš karakter, pregaziće nas, pre nego što uspemo da pisnemo! Ili vi mislite da ću ja opet da trčim sa automatom? Ne, gospodo“, dodao je on, obraćajući se činovnicima.

Lukašenko je izjavio da se za svoju zemlju treba zubima boriti.

„Bolje bez automata… Zato je situacija veoma ozbiljna, veoma napeta. To treba da shvatimo“, izjavio je Lukašenko, prenosi agencija Belta.

Ranije je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio da postoji mogućnost da bi Poljska želela da se utvrdi na zapadu Ukrajine i podsetio da poljske vlasti ističu da je neophodno slanje mirovnjaka NATO-a u Ukrajinu.

Check Also

Kinezi otkrili kako je Rusija izvršila fatalan udarac na dolar…

Protivmere Moskve, uvedene kao odgovor na antiruske sankcije, zadale su ozbiljan udarac poziciji dolara u …