Home / AKTUELNO / NATO ODLUČIO: ČETIRI BORBENE GRUPE IDU NA ISTOK EVROPE- TRI NA GRANICAMA SRBIJE! JOŠ JEDNA ODLUKA MOŽE DOVESTI DO VELIKOG RATA..

NATO ODLUČIO: ČETIRI BORBENE GRUPE IDU NA ISTOK EVROPE- TRI NA GRANICAMA SRBIJE! JOŠ JEDNA ODLUKA MOŽE DOVESTI DO VELIKOG RATA..

Četiri borbene grupe biti raspoređene u Rumuniji, Bugarskoj, Mađarskoj i Slovačkoj, odlučeno je danas u NATO-u.

NATO će predati Ukrajini opremu za zaštitu od hemijskog, biološkog i nuklearnog oružja, kao i sredstva sajber zaštite , saopštio jena konferenciji za štampu na kraju samita NATO-a u Briselu.

Generalni sekretar Jens Stoltenberg podsetio je da je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski zatražio dodatnu vojnu pomoć od NATO-a, navodeći da će mu je alijansa pružiti.

NATO će predati Ukrajini opremu za zaštitu od hemijskog, biološkog i nuklearnog oružja, kao i sredstva sajber zaštite , saopštio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg na konferenciji za štampu na kraju samita NATO-a u Briselu.

Prema njegovima rečima, ova pomoć uključuje i sredstva za otkrivanje, zaštitu i medicinsko snabdevanje, kao i upravljanje krizama.

„Odlučili smo da pružimo veću podršku Ukrajini, između ostalog za odbranu od sajber pretnji, biološkog, hemijskog i nuklearnog oružja“, naveo je Stoltenberg.

Check Also

Kinezi otkrili kako je Rusija izvršila fatalan udarac na dolar…

Protivmere Moskve, uvedene kao odgovor na antiruske sankcije, zadale su ozbiljan udarac poziciji dolara u …