Home / AKTUELNO / Majdanpek bez struje, vode, grejanja, a u prekidu je i telefonija!

Majdanpek bez struje, vode, grejanja, a u prekidu je i telefonija!

Magistralni put Zaječar – Bor preko Rgotine gotovo je potpuno neprohodan zbog sloja leda koji se nakupio na kolovozu, javlja B92.

covek- sneg- zima- struja
Timočka krajina je već drugi dan u velikim problemima, kiša koja se ledi na tlu onemogućava normalno odvijanje saobraćaja, a jaki vetrovi prekidaju dalekovode, tako da je Majdanpek već 16 sati bez struje.

Kako se navodi iz RTB Bor, ovakva situacija se ne pamti u poslednje tri decenije, Majdanpek ne liči na sebe, nema struje, vode i grejanja, ne funkcioniše mobilna telefonija, a slabo rade i fiksni telefoni, navodi B92.

Problemi su nastali zbog kvara na dalekovodu koji napaja sve tri trafostanice za snabdevanje Majdanpeka strujom. U Majdanpeku se, uglavnom, živi u višespratnicama i stambenim zgradama priključenim na sistem daljinskog grejanja, pa je situacija još složenija.

Škole i obdaništa danas ne rade, ali službe od vitalnog značaja, Dom zdravlja i Bolnica, funkcionišu i u njima nema gužve. Agregate za funkcionisanje Doma zdravlja obezbedili su rudari iz Majdanpeka, a pomoć stiže i iz Niša.

Ministarstvo unutrašnjih poslova – Sektor za vanredne situacije obezbedio je tri agregata za Majdanpek, a na području Timočke krajine nema ugroženih stanovnika, saopštio je MUP. Dva agregata obezbeđena su sinoć kako bi se omogućilo snabdevanje električnom energijom bolnice u Majdanpeku, u čijem sklopu se nalazi i porodilište.

Danas je obezbeđen agregat velikog kapaciteta, u saradnji sa Srpsko-ruskim humanitarnim centrom, koji se trenutno pušta u rad.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pružaju pomoć ekipama Elektrodistibucije na terenu u otežanim noćnim uslovima kako bi stanovnici ugroženih područja, Bora i Majdanpeka, što pre dobili električnu energiju.

Za sada nisu zabeležena krivična dela i nema ugroženih stanovnika ovih područja, navedeno je u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Check Also

SNIMAK KOJI LEDI KRV U ŽILAMA: POGLEDAJTE ŠTA MONSTRUM RADI NA SAHRANI ĐOKIĆA (VIDEO)

Goran Džonić stajao je u pozadini. On je bio u blizini mrtvačkih kola dok je …