Home / AKTUELNO / MAKRON POBESNEO: SAMO 400 VAKCINISANIH ZA 7 DANA, A KUPIO 200 MILIONA VAKCINA

MAKRON POBESNEO: SAMO 400 VAKCINISANIH ZA 7 DANA, A KUPIO 200 MILIONA VAKCINA

Kampanja vakcinacije protiv Kovid-19 u Francuskoj traje već skoro nedelju dana. Svega 0.00003% od 60% planiranih za kolektivni imunitet je vakcinisano. To je primoralo predsednika Makrona da javno zahteva ubrzanje. Iznerviran poređenjima sa Izraelom i drugim zemljama, on je mobilisao kompletnu Vladu da ubrza i omasovi vakcinisanje.

„Neću dozvoliti tu neopravdana sporost!“ rekao je predsednik Republike tokom tradicionalne novogodišnje čestitke. Ako je nada za 2021. vakcina, ona je hitna i ne treba čekati. Međutim, za nedelju dana u Francuskoj vakcinisano samo oko 400 ljudi (zvanična statistika), a u Nemačkoj desetine hiljada!

Suočen sa ovom poražavajućom statistikom i nepoverenjem Francuza u vakcine i režim, „Emanuel Makron nije srećan“, rekao je jedan od učesnika Saveta odbrane za francuske medije.

U četvrtak uveče predsednik Republike je potvrdio: „Svaki Francuz koji želi, mora da bude u stanju da se vakciniše“ i to je nazvao sprovođenjem „Makronovpg plana“.

Zbog toga je Makron i ministre mobilisao na kraju godine, kada inače svi idu na Božićni odmor. Zanimljivo, samo dva sata pre obraćanja Makrona naciji, ministar zdravlja Olivier Veran najavio je da će negovatelji stariji od 50 godina da se vakcinišu od ponedeljka, a da će se centri za masovnu vakcinaciju otvoriti početkom februara. I vladin portparol otkazao je putovanje u Čad sa premijerom  kako bi se obratio javnosti u emisiji TF1 „13 sati“ na temu vakcinacije.

U pokušaju da uguši polemiku u društvu i predupredi proteste, Makron  je pozvao sve državne resurse da ubrzaju proces vakcinacije.

„Francuska sporost više ne sme biti prihvaćena, jer rizikujemo da se vakcina pretvori u fijasko“, pišu režimski mediji.

Ovo je jasan znak panike kod Makrona, koji se nije tangirao ni približno ovoliko kada su pre neki mesec ilegalni migranti-džihadisti mačetom u sred dana odsecali glave nekolicine katoličkih vernika u crkvi u Nici, među kojima su i žene. Niti se ovoliko nervirao zbog ekonomskog kraha svoje zemlje, zatvorenih kompanija, uništenih života radnika i preduzetnika, trostruke porasti depresije u Francuskoj po zvaničnoj statistici…

U staračkim domovima su staratelji dementnih i starih na televiziji javno odbili vakcine u njihovo ime, što je dodatno pogoršalo poverenje u vakcine za koje je Evropska unija do sada platila Fajzeru čak 6.000.000.000 evra (šest milijardi evra).

Po istom principu kao i naši političari ili engleska kraljica, i francuski političari „dobronamerno“ prepuštaju svoje vakcine onima kojima su „potrebnije“, tvrdeći da nema dovoljno vakcina za sve. Međutim, po reakciji Makrona, vakcina ima i previše u odnosu na one koji žele da se vakcinišu.

Mnoge države koje su do sada masovnije vakcinisale stanovništvo kao Izrael, ima druge muke jer se pojavljuju nuspojave i smrtni slučajevi, pa su počeli da usporavaju proces. Samo za virus Kovid-19, ako se nastavi ova stopa vakcinacije u Francuskoj i svetu, biće potrebno nekoliko godina za 60 procenata svetske populacije, što nikako nije u skladu sa agendom svetskih globalista.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …