Home / AKTUELNO / MATEO SALVINI U POLJSKOJ ŠOKIRAO ZAPAD: „GOREĆE EVROPA!“

MATEO SALVINI U POLJSKOJ ŠOKIRAO ZAPAD: „GOREĆE EVROPA!“

TAČNA je srpska izreka: došla maca na vratanca. A globalistička maca Evropske unije došla je na – svoja vratanca.

Lider italijanske Lige Severa Mateo Salvini, koji je je istovremeno ministar unutrašnjih poslova svoje zemlje – izjavio je da se sprema „evropsko proleće“!

Baš tako:  oni, zajedno sa Amerikancima, Arapima „arapsko proleće“, Srbima „milosrdnog anđela“, Ukrajini dve obojene revolucije, a sebi – evropsko proleće…

Salvini je 9. januara posetio Varšavu, pa po završetku pregovora izjavio:

„Predložio sam lideru partije Pravo i pravednost, Jaroslavu Kačinjskom, da zaključimo pakt za zajedničke pripreme za majske izbore za Evropski parlament i dalje delovanje unutar te institucije. Isto ću predložiti i liderima drugih evropskih partija koje imaju slične političke poglede“.

Salvini bi za evropsku birokratiju mogao biti i od određene koristi – jer plaši i mobiliše pobornike EU – ali je on i u Varšavi prodemontrirao da mu je tesno na rodnom Apeninskom poluostrvu.

On je krenuo po Evropi i počeo da poziva u savez sve koji podržavaju primat nacionalnih interesa nad briselskim, sve kojima je do državnog suvereniteta.

U Varšavi je na toj talasnoj dužini rekao:

„Nadam se da će u novom sazivu Evropskog parlamenta znatno više nego sada onih koji poštuju prvo interese svoje zemlje pa tek potom ono što je zajedničko EU. To će učiniti neizbežnim reformisanje EU u skladu sa tim principom. Uveren sam da će Italijani Poljaci biti glavni u pokretu za poštovaljnje nacionalnih interesa. Međutim, ne sumnjam da će nam se priključiti i Španci, Danci, Holanđani i drugi“.

Salvini je u glavnom gradu Poljske pokazao spremnost da lično stane na čelo takve „evropske koalicije“.

Pritom je dodatno potencirao svoju osnovnu misao:

„Poljska i Italija biće heroji novog evropskog proleća“.

Salvinijevom bloku evroskeptika-suverenista mogle bi se prvo priključiti Češka, Slovačka i Mađarska.

U Španiji računa pre svega na desnu partiju Vox bez koje više niko ne može upravljati Andaluzijom. A ubrzo stvari mogu tako stajati i sa formiranjem vlade u Madridu.

Partija Marin le pen trenutno je vodeća u Francuskoj:  ima 27 odsto podrške, a Makronova 25 odsto.

Alternativa za Nemačku se učvrstila na trećem mestu.

Neki su uvereni da više nije pitanje da li je „evropsko proleće“ moguće već – šta će doneti?

Evrofile umiruje to što evroskeptici više ne žele da razore Evropsku uniju do temelja već da preuzmu kontrolu nad njom i da je transformišu u skladu sa svojim pogledima na svet.

Check Also

RUSKI „TERMINATOR“ UŠAO U DONBAS! (VIDEO)

Tokom ruske specijalne operacije na ukrajinskoj teritoriji, pravi snimci sa lica mesta periodično se pojavljuju …