Home / AKTUELNO / MEDIJI OVO PREĆUTKUJU- JEREMIĆ OTKRIO: Vučić mora brzo da Kosovu omogući stolicu u UN jer je to obećao strancima! Evo šta se dešava..

MEDIJI OVO PREĆUTKUJU- JEREMIĆ OTKRIO: Vučić mora brzo da Kosovu omogući stolicu u UN jer je to obećao strancima! Evo šta se dešava..

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić namerava da brzo preda Prištini stolicu u UN da bi mu Zapad dozvolio opstanak na vlasti, a beogradski izbori su najbolja prilika da on bude sprečen da svoje cehove plaća srpskim nacionalnim interesima i resursima.

„On mora brzo da Kosovu omogući stolicu u UN jer je to obećao strancima i jer je napravio more prestupa, pre svega kada je reč o organizovanom kriminalu, pranju novca i trgovini oružjem. On to mora da uradi da bi ostao na vlasti. Neko drugi to ne bi morao da uradi. Vučić je obećao stolicu Kosova u UN, ja nisam“, rekao je Jeremić TV Naša.

Jeremić, koji je i bivši ministar spoljnih poslova Srbije, rekao je da je Vučić juče u Berlinu „zakucao obećanje“ da će potpisati sveobuhvatni sporazum koji će Kosovu omogućiti članstvo u UN.

„Vučića tamo nisu zvali kao partnera, nego na raport, jer je Srbija u petak stavljena na najcrnju moguću listu država osumnjičenih za pranje novca i finansiranje međunarodnog terorizma, a Nemačka ga je do sada podržavala. Morao je da objasni kako je Srbija došla na tu listu i šta namerava a uradi da bi bila skinuta sa liste. To je bio glavni razlog posete“, rekao je Jeremić.

Jeremić je dodao da su sagovornici u Berlinu „iskoristili to što je Vučić bio na kolenima i u potpunoj defanzivi“, i pitali ga: „A šta ćemo s Kosovom? Obećao si nam to davno i sad hoćemo da to uradiš pod hitno“.

Predsednik Narodne stranke je dodao da se Vučić zbog toga u poslednjih 24 sata „ne skida sa televizija“ i govori da su neophodni brzi i bolni kompromisi oko Kosova.

Jeremić je naveo da Angela Merkel nije rekla ništa novo i da se u Berlinu čula samo podrška evropskoj perspektivi Srbije, koju zapadni zvaničnici ponavljaju od 2000. godine, od kada je Vučić prethodni put pao s vlasti.

„Vučić kaže da je dobio garancije Nemačke da ćemo ući u EU 2025. godine. U to niko živ ne bi smeo da poveruje, jer je protivno zdravom razumu, pošto su nikakve šanse da u EU bude primljena država u kojoj vlada organizovani kriminal. Vučić misli da će 2025. godine biti na vlasti, ali će pasti s vlasti vrlo bolno i brže nego što mnogi misle“, rekao je Jeremić.

Jeremić je istakao da su beogradski izbori najveća šansa da se vlast Srpske napredne stranke ozbiljno uzdrma, jer bi posle gubitka vlasti u Beogradu u roku od godinu dana naprednjačka vlast pala i u celoj Srbiji.

„Ako hoćemo da SNS-u vidimo leđa, moramo da im zadamo nokaut prvo u Beogradu. Zato izađite i glasajte za listu ‘Dragan Đilas Beograd odlučuje. Ljudi pobeđuju’, jer naša lista ima najviše šansi da pređe cenzus i bude vodeća snaga u budućem gradskom parlamentu. Glasanje za liste koje neće preći cenzus je poklanjanje glasa SNS-u“, rekao je Jeremić.

(Beta)

Check Also

HOLANDSKI EKSPERTI NEGIRAJU PROBLEMATIČNE ODLUKE “KRIZNIH ŠTABOVA”: NE PREPORUČUJEMO NOŠENJE MASKI JER..

Holandska vlada saopštila je da neće preporučiti građanima da nose zaštitne maske kako bi se …